Dette skal du kigge efter på et CV

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Når man står over for at skulle hyre en ny medarbejder til virksomheden, er det vigtigt at vide, hvad man præcist skal kigge efter i kandidatens CV, inden man indkalder dem til en ansættelsessamtale. Her kan der være særlige ord og elementer, der især er gode at holde øje med.

Når du ved, hvad du skal kigge efter, bliver det nemmere for dig at identificere de rette kandidater ud fra deres styrker, kompetencer og erfaring. Herunder får du nogle gode tips til, hvad du bør kigge efter på en kandidats CV.

Oplæring af kolleger

Når du leder efter en dygtig kandidat at indkalde til ansættelsessamtale, er det en god idé at kigge efter mere end bare deres evne til at udføre deres egne opgaver og udvikle sig selv som medarbejder. Hvis de har evnen til at hjælpe hele holdet med at udvikle sig, er det nemlig et stort plus. Derfor er det værd at kigge efter, om kandidaten før har stået for at oplære og støtte sine kolleger. Det viser både en stor forståelse for det felt, de arbejder i, men viser også et potentiale for ledelse i fremtiden.

Hold øje med, om kandidaten har nævnt at have trænet nyansatte eller måske endda har stået for optræningshold. Det kan både være at undervise andre i at bruge særlige systemer eller andet arbejde på en ny måde.

Opnår mere end forventet

En ny kandidat i virksomheden skal naturligvis kunne opnå de mål og resultater, der er sat for den stilling, de bliver rekrutteret til. Men det vil selvfølgelig ikke gøre noget, hvis kandidaten kan gøre endnu mere.

Derfor er det en god idé at holde øje med, om kandidaten har fortalt om situationer, hvor de med deres arbejde overgået forventningerne. Det kunne være, at de har nået et højere resultatet, end hvad der var sat som mål, eller at de har overgået en kundes forventninger og udført et endnu bedre stykke arbejde, end hvad der var forventet.

Succeser og præstationer

Når du skal udvælge kandidater ud fra CV’er, kan det være en stor hjælp at fokusere på ansøgernes præstationer gennem deres karrierer, uddannelser og interesser. Det kan være, de har opnået høje karakterer eller en pris for en opgave på deres studie. Det kan også være, de har vundet en turnering i den sportsgren, de dyrker. Måske har de været den medarbejder, der har klaret sig bedst inden for et felt på en tidligere arbejdsplads.

Disse præstationer kan både hjælpe dig med at bedømme, om kandidaten har de rette kompetencer, men også, at de har den nødvendige drivkraft og motivation, der skal til for at opnå succes.

Præsentationer & kommunikation

At kunne lave fremlæggelser og præsentationer, er en styrke, der kan bruges i mange stillinger. Det kan både være foran en stor gruppe mennesker på en konference eller til en forelæsning, men det kan også være til møder, hvor en idé skal præsenteres overfor en gruppe kolleger.

Hvis fremlæggelser, pitches og præsentationer indgår på en kandidats CV, kan du hurtigt identificere, at personen har en evne og selvtillid inden for sit felt. Desuden kan det også indikere gode kommunikationskompetencer. Dette er gode styrker at kigge efter, inden man arrangerer en ansættelsessamtale.

God til forhandling og skabe aftaler

Selvom man ikke arbejder inden for salg, er en evne til at forhandle stadig en styrke. Og det gælder stort set alle brancher og alle stillinger. Hvis en kandidat giver eksempler på stærke forhandlinger på deres CV og til ansættelsessamtalen, er det værd at tage notits af.

Gode forhandlingsevner kan betyde, at kandidaten vil kunne skabe gode aftaler med kunder eller måske forhandle sig til bedre priser fra leverandører. Det kan sætte hele virksomheden i mere fordelagtige situationer.

Indflydelse & motivation af andre

En kandidat, der har evnen til at påvirke andre positivt, er rigtig god at have med på holdet. Vær på udkig efter kandidater, der nævner eksempler på, hvordan de har haft indflydelse på kolleger og motiveret dem til at opnå særlige mål som at få nye kunder eller sælge et produkt eller en idé.

Tilmeld nyhedsbrev