Hvorfor skal du fokusere på Talent Management?

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Selvom du ikke står overfor en rekruttering, bør du alligevel altid have et vist fokus på Talent Management. Og det inkluder blandt andet at opbygge en såkaldt talentmasse. Dette er en proaktiv rekrutteringsstrategi, der betyder, at du allerede har en gruppe af relevante kandidater klar til fremtidige stillinger. Det kan være kandidater inden for virksomheden, der er klar til at tage næste skridt og fylde nye roller. Det kan dog også være kandidater udefra, som er kompetente og klar til at blive en del af virksomheden.

Ved at have en talentmasse, kan du spare en del tid på at skulle finde kandidater, når en stilling åbner sig. Det er derfor især en hjælp til de stillinger, der er svære at rekruttere til.

Herunder finder du gode tips og strategier til at opbygge en effektiv talentmasse til din virksomhed.

Opbyg din talentmasse

Start med at identificere de områder af virksomheden, hvor der sker meget udskiftning. Ved at have fokus på disse områder og have passende kandidater til stillingerne klar i din pipeline, kan rekrutteringen af nye medarbejdere gå langt hurtigere.

Sørg for at have kandidater klar til de svære stillinger. Læg en plan for efterfølgere til de stillinger, der kræver avancerede kompetencer. Ved at samle stærke og kvalificerede kandidater på forhånd kan du spare virksomheden en del tid og penge på rekrutteringen til disse roller, der ofte er nødvendige at have fyldt hele tiden.

Tænk fremad. Husk at medregne virksomhedens vækst og udvidelse, når du opbygger din talentmasse. Er der fremtidige projekter på horisonten, der kræver proaktiv Talent Management?

Find de rette kandidater

Selvom Talent Management i form af en talentmasse kan give mange fordele, kan det være svært at få sat en op. Din virksomhed vil højst sandsynligt ikke være den eneste, der er efter de dygtigste kandidater på markedet. Derfor er det en god idé at have nogle gode strategier på plads.

Redegør for, hvem det præcis er, virksomheden har brug for. Opbyg en ideel kandidatprofil med kriterier som uddannelse, erfaring, kompetencer og generelt match med virksomhedens kultur og værdier. Det gør det nemmere at være målrettet.

Udnyt ressourcer både indenfor og udenfor virksomheden. Hvis du har mulighed for at rekruttere kandidater, der allerede arbejder i virksomheden, kan det både lede til en hurtigere proces og en større arbejdsglæde hos den ansatte. Hold øje med medarbejdere, der har gode kompetencer og som viser interesse i at udvikle deres karriere.

Find ud af, hvor du kan finde eksterne talenter. Her er der flere steder, du kan tage fat. Tag et kig på tidligere ansøgere til stillinger, der var tætte på at blive tilbudt jobbet. Herudover kan du også bruge dine eksisterende medarbejdere til at få henvisninger til nye kandidater til din pipeline. Sørg også for at deltage i netværksbegivenheder og udnytte sociale medier som LinkedIn til at få kontakt til flere relevante kandidater.

Når du tager fat i kandidater, er det vigtigt at formulere din besked på en passende måde. Sørg desuden for at følge op på samtaler og kontakt for at holde kandidaten engageret. Og sidst, men ikke mindst, så husk at være ærlig og gør det klart, at du er i gang med Talent Management til stillinger, der endnu ikke er åbne.

Udnyt virksomhedens brand

I et konkurrencepræget rekrutteringsmarked, er det vigtigt at skille sig ud. Derfor er din virksomheds omdømme en enormt relevant faktor og branding bør være et stort fokus. Virksomheden skal vise, hvordan det er at være ansat og have en interessant karriere-side på hjemmesiden.

Sørg for at undersøge, hvad der dukker op på søgemaskiner, når kandidater søger efter din virksomhed. Der kan være anmeldelser skrevet af tidligere medarbejdere og sociale medier. Her skal virksomheden gerne fremstå som tiltrækkende og spændende at arbejde ved.

Læg vægt på at udvikle eksisterende medarbejdere. Sørg for at passe godt på de ansatte og opmuntre dem til at dele deres oplevelser i virksomheden på sociale medier. Så kan nye kandidater lære mere om virksomheden fra dem, der allerede er en del af den.

Tilmeld nyhedsbrev