De største grunde til at folk ikke søger de opslåede stillinger

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

At få folk til at søge en stilling, som bliver lagt op et sted, f.eks. online, virker måske som et ligetil job uden de store udfordringer. Mange mennesker mangler et job og du kan tilbyde et ledigt job, derfor burde det ikke skabe nogle problemer, men nogle gange så kommer der bare ingen ansøgninger ind.

Grunden til dette er, fordi mange folk har været igennem ansøgningsprocesser, hvor de har brændt nallerne på blandt andet virksomheder, som udgiver sig for at være noget, som de ikke er, samt jobannoncer som ikke holdt hvad de lovede. Det samme gælder med firmaer som står for rekruttering.

For at være at sikker på at de kandidater, som du leder efter, ikke blot forsvinder i mængden, er det en god idé at kigge på, hvad grundene er til, at folk undgår at søge på bestemte jobs. Den, første faktorer er at være opmærksom på, hvor nuværende stillingsopslaget er. Det er klart, at det kan tage lang tid for virksomheder at finde den rette kandidat og specielt, hvis der er specifikke eller høje krav til erfaring og kompetencer.

 

Er stillingen stadig ledig?

Men for ansøgeren, er det ikke lige meget om stillingsopslaget er to dage gammelt eller fire måneder gammelt. Hvis det er flere måneder gammelt, er der stor chance for at folk fravælger at søge stillingen. Dette kan være fordi de mener, at virksomheden muligvis har glemt at fjerne stillingsopslaget, hvilket også kan virke uprofessionelt for ansøger. Selvom virksomheden rent faktisk er i gang med en ny rekruttering af medarbejdere og har været det i flere måneder, så indikerer et flere måned gammelt opslag for ansøgeren, at jobbet sikkert ikke er ledigt længere.

En anden vigtig faktor er gennemsigtighed i forhold til, hvem jobbet foregår hos. Hvis det er et firma som står for rekruttering, og som søger på vegne af et andet firma, så kan det være forvirrende og direkte medvirke til at folk går uden om den stillingsannonce. Dette sker fordi ansøgeren bliver i tvivl om, hvem det er de vil komme til at arbejde hos og det kan yderligere resultere i at ansøger ikke har tillid, og simpelthen lader være med at søge.

Det er derfor vigtigt at tydeliggøre, hvor arbejdspladsen ligger og, hvilket firma, som det er, at man skal arbejde for.

På denne måde ved ansøgeren med klarhed, at jobbet foregår på denne adresse, under dette firma, og ikke firmaet som blot står for deres rekruttering.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man ikke både over sælger jobbet ved f.eks. at fortælle, at man kan tjene mange penge på dette job, men også at man ikke fortæller at interviewet for eksempel foregår over en messenger platform. Dette kan gøre at folk ikke har tillid til dig og måske tror det er fupnummer.

 

Pas på med formuleringen i stillingsopslaget

I forhold til når man beskriver en bestemt målgruppe i stillingsannoncen, for eksempel hjemmegående mødre, eller studerende, så kan det for nogle virke, som om jobbet har en utrolig lav løn, hvilket nemt kan gøre at folk fravælger at søge netop dette job. Hvis man skriver, at man søger en, som er fleksibel og har et højt humør eller god humor, så kan det indikere for ansøgeren, at man godt forvente at der vil forekomme meget travlhed på jobbet.

Det er klart at der er nødt til at være nogle informationer som fortæller, at der kan være travlhed på jobbet, sådan at der er forventningsafstemt på det område. Men det handler om, hvordan man formulerer det på stillingsopslaget, sådan at det er forsigtigt beskrevet uden at skræmme en mulig ansøger væk. Det er vigtigt at der er omtanke med når man skriver et stillingsopslag. Det kræver en del arbejde at lave en jobannonce som har det hele med, og både giver nok information til ansøgeren, samt gør jobbet attraktivt.

Tilmeld nyhedsbrev