Derfor er ansøgeres oplevelse også vigtig for din virksomhed

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Hvordan var din første oplevelse med at søge job? Var den som at sidde med rystende hænder ved det grønne bord? Eller var den let og gnidningsfrit? Man kan have mange nerver på, når man sidder som ansøger til jobsamtalen. Selv om man ofte ikke kan undgå lidt nervøsitet, så kan arbejdsgiveren faktisk bidrage til at gøre oplevelsen bare lidt bedre.

For det kan være stressende at skulle søge et job. Derfor skal arbejdsgivere gøre, hvad de kan, for at gøre processen så gnidningsfri som mulig. I dette indlæg hjælper vi dig med at finde ud af, hvorfor ansøgeroplevelsen er så vigtig, og hvordan du kan bidrage til at forbedre den.

Definition af en god ansøgeroplevelse

Ansøgeroplevelsen kan være mange ting. Det kan være både ansøgningsprocessen og samtalen, men den begynder allerede inden. Som ansøger kan man scrolle igennem mange jobopslag på én dag. Så hvis man som virksomhed ikke har gjort nok ud af at gøre sig opmærksom på diverse rekrutteringssider, kan man ikke regne med at få mange henvendelser.

Derefter er der en række ting, som kan afgøre, om ansøgeren opfatter virksomheden positivt:

En præcis og god jobbeskrivelse
En nem og ligetil ansøgningsproces
Hurtige tilbagemeldinger

I dag gør virksomheder mere ud af at sikre en god oplevelse for ansøgerne. For det er nemt for ansøgere at dele deres oplevelse med en virksomhed med venner og på sociale medier, og det kan have indflydelse på andres opfattelse af din virksomhed.

God ansøgeroplevelse giver et godt image

For som insperity.com skriver, er ansøgeroplevelsen meget betydningsfuld. Det er din ansøgers første møde og introduktion til virksomhedskulturen. Derfor kan man faktisk betragte ansøgeren som en form for kunde. Er din kunde utilfreds, så opsiger de samarbejdet. Hvis ansøgerne er utilfredse med en langsommelig rekrutteringsproces, kan det få dem til at søge et andet sted hen. Men får ansøgeren et godt førstehåndsindtryk, vil de være endnu mere ivrige for at arbejde for jer.

En god ansøgeroplevelse kan også sprede ringe i vandet i form af mund-til-mund-markedsføring. Selv hvis du ikke ender med at ansætte den pågældende person, kan de dele deres erfaringer med jer på sociale medier og med deres netværk. Det kan både resultere iflere talentfulde ansøgere, men også potentielle kunder. For en god ansøgeroplevelse bliver en form for krystalkugle, som ser ind i, hvordan du vil behandle dine medarbejdere i fremtiden.

Automatiserede funktioner

Som ansøger skal du derfor fokusere på disse ting: gør det nemt, gør det præcist og gør det venligt. Det skal ikke være svært for dine ansøgere at finde ud af, hvor man ansøger. De skal være 100% sikre på, hvad de går ind til, og hvordan de ansøger. Og til sidst er det en god idé at give feedback og melde tilbage, uanset om de har fået jobbet eller ej.

Hvis de skal have en god oplevelse hos dig, er ReQruitings funktioner såsom ‘tak for ansøgning’-mails vejen frem. Eller et automatiseret email  flow, som giver kandidaten et godt indtryk af virksomheden. Sådan sikrer du også, at du fastholder de bedste talenter, inden de får andre jobtilbud.

 

Tilmeld nyhedsbrev