Sådan kan din rekrutteringsstrategi se ud på de sociale medier

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Sociale medier kan i dag bruges til et væld af forskellige ting – også på et professionelt plan. Og ligesom med mange andre ting, er det altid en god idé at lægge en god strategi. Med en god strategi, gør du altid dine mål langt mere opnåelige. Det gælder også indhold på sociale medier og rekruttering gennem disse platforme.

Det kan være, at du ikke før har benyttet dig af sociale medier til rekruttering. Det er langt fra den traditionelle rekrutteringsmetode, og der kan derfor være svært at vide, hvor man skal begynde.  Her får du et par tips til, hvad du kan gøre.

Vær ægte

Det er vigtigt at fremstå som ægte. Man skal altså sørge for, at man fremstår som et menneske og ikke som en maskine, hvis det skal være appellerende. Tænk over, hvordan du normalt knytter bånd med folk, når du er social. Fortæl historier og vær forberedt på, at det tager tid at udvikle et betydningsfuldt forhold med folk. Se de sociale medier som endnu en kanal, der åbner nye muligheder.

Hvis du tager direkte kontakt til folk gennem sociale medier, er det vigtigt, at dine beskeder er personlig og professionel. Lad være med at sende den samme standardbesked til alle. Vis, at du har brugt tid på at researche den person, du skriver til og lad endelig være med at spamme. Respekter deres grænser og spørg høfligt, om de kunne være interesseret i at høre om karrieremuligheder ved din virksomhed.

Opbyg dit brand

Sociale medier er et oplagt sted at arbejde på virksomhedens brand. Platformene kan bruges til mange flere ting end blot at poste jobopslag. Sørg for at være sammenhængende og konsekvent, så du bliver ved med at holde dine følgere og potentielle medarbejdere interesserede. Så for at engagere dig i kommentarer og andre interaktioner, der er med til at holde folk tæt på virksomheden og dens brand.

Prøv at finde ud af, hvor dine optimale kandidater tilbringer deres tid online og sørg for at blive en del af det. Når du skaber disse naturlige bånd og den naturlige interesse, vil det gøre din fremtidige rekruttering langt nemmere. Folk vil begynde at komme til dig fremfor, at du skal opsøge dem.

Læg vægt på, at du skal tænke strategisk for at få skab omtale om dit brand. Det er vigtigt at opbygge trafik. Ligesom med markedsføring, bør du tænke over SEO. Sørg for at bruge populære søgeord i dit indhold. Skab forbindelser med dine følgere og lad medarbejdere ved virksomheden være med til at skabe indhold, der giver indsigt i, hvordan din virksomhed fungerer, og hvordan det er at arbejde der. Sørg for at være aktiv og kommentere, dele og synes godt om. Det kan være med til at skabe et engageret online fællesskab.

Husk at benytte dig af jobannoncer. Det gælder både på Google, LinkedIn og Facebook og muligvis også Instagram, hvis det passer til din målgruppe. Her skal dit mål være at tiltrække folk til din virksomheds karriereside. Her er det naturligvis vigtigt, at denne side er spændende og velskrevet.

Research på din målgruppe

Kendskab til din målgruppe er en stor styrke at have ved hånden. Sørg for, at du forstår dine kandidater. Sæt dig ind i de udfordringer, de kan have i deres arbejdsliv. Det kan hjælpe dig med at skabe det mest målrettede og effektive indhold til de sociale platforme.

Hvad er din målgruppes interesser? Hvordan kan du fange deres opmærksomhed gennem disse? Er der visse online grupper, hvor de mest oplagte kandidater holder til? Udforsk målgruppen og udnyt de oplysninger du finder frem til. Ved at være proaktiv og sætte mål for din kampagne på sociale medier, kan du løbende finde frem til den helt rette strategi, der gør det nemt at finde nye kandidater på de sociale platforme.

Tilmeld nyhedsbrev