Talent Management: Sådan tiltrækker du talenter

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Talent Management står højt på dagsordenen i de fleste virksomheder, og man vil gøre meget for at tiltrække de rigtige talenter til arbejdspladsen. Men faktisk er det lige så vigtigt, hvad man gør, når man har tiltrukket talenterne. Læs med her!

Der er mange fordele ved at få styr på sit Talent Management. Når man leder efter nye medarbejdere til sin virksomhed, vil man selvfølgelig gerne have de største talenter. Og når de store talenter er blevet fanget ind, ønsker man, at de skal udfolde sig, så virksomheden kan få glæde af deres kvaliteter.

Men hvordan gør man så det, og hvad er Talent Management egentlig? Det er et godt og vigtigt spørgsmål, som ikke alle formår at svare på. Faktisk er der mange virksomheder, der begår den fejl at begrænse Talent Management til udelukkende at handle om at tiltrække talenter. Men det, der kommer bagefter, er mindst lige så vigtigt.

Talent Management er mere end at tiltrække talenter

Mange virksomheder gør et stort nummer ud af at tiltrække de rigtige talenter til deres virksomhed. Man skriver et flot og prangende stillingsopslag, og til jobsamtalen holder man ikke igen med rosende ord om, hvor fantastisk arbejdspladsen er. Det er der overhovedet ikke noget galt med, problemet er bare, at nogle gange stopper arbejdet med Talent Management, så snart talentet er blevet ansat.

Man kan se det lidt ligesom at fiske: Man sætter noget rigtig lækker madding på krogen og kaster den ud i søen med de største talenter; man indfanger de bedste, og ja… så er der desværre mange, der stopper arbejdet med Talent Management her.

Talentet skal plejes med Talent Management

Det, der er fejlen her, er, at man ikke får plejet talentet på den lange bane, så vedkommende virkelig kan udfolde sig og blive en gave for arbejdspladsen. På den måde får man ansat en medarbejder med nogle virkelig gode kvalifikationer og egenskaber, men de bliver ikke forløst i samme grad, som de kunne være blevet.

Onboardingen er enormt vigtig

Det er en stor skam, for Talent Management handler i høj grad om at give medarbejderne de bedste betingelser for at bruge deres talent. Her er onboarding-processen enormt vigtig. Med en god og effektiv onboarding proces, lærer medarbejderen at forstå sin rolle i organisationen – og at udfylde den optimalt.

Medarbejderen bliver en del af kulturen

Onboardingen skal gerne give medarbejderen et solidt indblik i virksomhedens værdier og kultur. Det er en forudsætning for, at det nye talent selv kan blive en del af denne kultur og en god repræsentant for virksomheden. Det sikrer også, at værdisættet ikke bare bliver abstrakte begreber, men faktisk bliver en del af arbejdsgangen og resultaterne.

Talent Management skaber loyale medarbejdere

En god onboarding proces er også afgørende for, om medarbejderen bliver glad for virksomheden. Medarbejderens tilfredshed med organisationen har faktisk en enormt stor betydning for, hvor godt arbejdet udføres.

Når medarbejderen er glad og tilfreds med arbejdspladsen, er han eller hun nemlig langt mere tilbøjelig til at engagere sig i arbejdet på et dybt plan. På den måde er Talent Management, med en god onboarding proces, altså med til at skabe loyale og dedikerede medarbejdere.

Effektiv Talent Management ses på bundlinjen

Der er en række andre fordele, man kunne nævne ved Talent Management, blandt andet forbedringen af arbejdsmiljøet. Medarbejderen opnår stor tillid til organisationen, dens ledelse og dens ansatte med en god ansættelsesproces.

Men én af de vigtigste fordele ved effektiv Talent Management må nok være, at frugterne af arbejdet virkelig er søde og smagfulde. Ved at gøre sig umage med at fostre det talent, man har fået ind på arbejdspladsen, ender man nemlig ud med det, man drømmer om: Større succes med virksomheden og en bedre bundlinje.

Fordele ved en god ansættelsesproces

Lad os, her til sidst, opsummere fordelene ved god Talent Management og effektiv onboarding:

  • Talent Management tiltrækker ikke bare talenter, men hjælper også nye medarbejdere til at udfolde deres talent.
  • Med en god onboarding proces bliver medarbejderne bevidste om deres rolle i organisationen, og hvordan deres talent forvaltes bedst muligt her.
  • De bliver en del af virksomhedens kultur og får forståelse for dens værdisæt.
  • Med Talent Management bliver medarbejderne i stand til at inkorporere disse værdier i arbejdet og være fantastiske repræsentanter for virksomheden.
  • Talent Management og effektiv onboarding skaber loyale medarbejdere, som er dedikerede til virksomheden.
  • Det skaber et bedre arbejdsmiljø med mere tillid til organisationen, dens ledelse og dens ansatte.

En god ansættelsesproces fører til succes med virksomhede

Tilmeld nyhedsbrev