Sådan vælger du det rigtige HR-system

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Rekrutteringssystem visualisering

Det er ikke nødvendigvis ligetil at vælge sit næste HR-system. Der er nemlig mange forskellige løsninger at vælge mellem. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i de vigtigste elementer i et godt HR-system, og hvordan man finder det, der passer bedst til ens virksomhed. Det kan du bliver meget klogere på lige her.

 

Et godt HR-system bør være en prioritet i enhver virksomhed. HR-systemer kan hjælpe med en lang række opgaver, automatisere processer og frigive både tid og ressourcer. Men selvfølgelig er HR-systemer ikke ens, og det er ikke alle, der er lige gode. Derfor skal du sørge for at vælge det bedste system, der passer til din virksomhed. Du bør først overveje, hvad virksomheden har brug for, og derefter holde det for øje, når I leder efter et nyt HR-system. Derfor har vi samlet nogle vigtige elementer, som du kan være opmærksom på, når du skal vælge det rette HR-system. 

1. Fokusér på brugervenlighed

I kommer til at skulle bruge jeres HR-system mere eller mindre dagligt. Derfor er det fuldstændig afgørende, at I vælger et system, der er brugervenligt. Det skal være nemt at bruge, ellers kommer det til at optage tid og ressourcer i stedet for at frigive dem. Hvis du kan vælge et system, der også er kompatibelt på mobiltelefoner, så er det ofte en god idé. For at systemet fungerer i hverdagen, så skal det være nemt og intuitivt for alle at bruge. 

2. Sikr dig, at det passer til din arbejdskultur

En anden ting, du skal sikre dig, er, at systemet passer din virksomheds arbejdskultur. Mange af de ældre systemer var mere fastlåste og designet til en traditionel måde at arbejde på. I dag er arbejdskulturen typisk mere fleksibel. Hvis din virksomhed også arbejder fleksibelt, så vær sikker på, at du vælger et HR-system, som imødekommer det.

3. Hold dine HR processer for øje

Det samme gælder jeres arbejdsprocesser. Vær sikker på, at du tænker dem ind, når du vælger dit HR-system. Det gælder eksempelvis i forhold til godkendelse på systemet. Det skal være nemt at godkende diverse forespørgsler og danne sig et overblik over færdiggjort arbejde. Sørg derfor for at vælge et system, der gør det nemt og enkelt. 

4. Gennemsigtig data

I HR skal du hele tiden bruge en masse forskellige rapporter. Dem skal dit system være i stand til at give dig. Det skal kunne præsentere dig for gennemsigtige og overskuelige data, som du kan bruge effektivt. Vær sikker på, at systemet er i stand til på fleksibel vis at tilbyde dig nem adgang til tydelig data.

5. Automation

En af de største fordele ved et HR-system er muligheden for at automatisere så mange processer. Det er for alvor det, som sparer en masse tid og dermed ressourcer. Sørg selvfølgelig derfor for at vælge et system, som kan klare alle de enkle, repetitive opgaver for dig. Det skal eksempelvis kunne assistere dig i processer som offboarding og onboarding ved hjælpe af skabeloner. Når man har muligheden for at sammenkæde forskellige funktioner i systemet, så kan man spare rigtig meget tid. Automation er i den grad en superkraft, så vælg det system, der klarer det allerbedst. Det kommer til at være en god investering på den lange bane.

6. Papirarbejde og værdier

En anden ting, som er vigtig, er, at dit HR-system kan holde styr på alt det vigtigste papirarbejde og underskrifter. Man skal selvfølgelig være i stand til at kunne underskrive digitalt. Derudover skal systemet nemt kunne opbevare og holde styr på de mange nødvendige papir. Det skal være i stand til at navigere inden for de regulativer, som der findes og notificere, hvis der er noget, som ikke overholder de forskellige regualtioner og gældende lovgivning. Det samme gælder i forhold til optegnelser og dokumentation af værdier og arbejdsopgaver. Alt dette papirarbejde er nødvendigt, og hvis du vælger det rigtige HR-system, så kan du gøre det hele noget nemmere og sikrere for dig selv.

Tilmeld nyhedsbrev