Sådan tiltrækker du de perfekte kandidater i en interviewsituation

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Det er enormt vigtigt at få de rette kandidater med på holdet. Her kan rekrutteringen nemt være stressende, fordi det kan være så svært at fange opmærksomheden hos kandidaten med det rette talent. Det er oftest ved karrieremesser, konferencer og formelle rekrutteringssamtaler, du kan have muligheden for at komme til at tale med denne person. Og her er det vigtigt, at du gør dit bedste for at tiltrække de bedste talenter til virksomheden.

Men hvordan gør man det i praksis? Når der bliver kæmpet om opmærksomheden hos en attraktiv kandidat, gælder det om at skille sig ud på den mest positive måde. Herunder finder du nogle tips til, hvordan du får mest ud af det, når du møder dygtige og kvalificerede kandidater ansigt til ansigt.

Hav styr på din professionelle udstråling

I mange brancher, forventes det, at kandidaterne går professionelt klædt. Det vil derfor være dårlig stil, hvis dem, der står for rekrutteringen, ikke gør det samme. Ved at matche kandidaterne i din påklædning viser du en gensidig respekt. Tropper du op i en påklædning, der ikke er tilpas professionel, kan du nemt komme til at fremstå som både doven og ligeglad.

Sørg for at matche din påklædning til det felt, du er i. Du skal helst have den rette udstråling overfor de dygtigste kandidater. Det handler dog ikke kun om påklædningen. Personlig pleje er noget af det første vi lægger mærke til ved hinanden. Det er små detaljer, der alle sammen vil være med til at få dig til at fremstå som en professionel, der har styr på rekruttering. Husk, at du ikke kun repræsenterer dig selv, men også din organisation.

Vær opmærksom på forskellige personligheder

Når du skal gøre et godt indtryk, er det vigtigt at være opmærksom på, at den samme strategi og fremgangsmåde ikke kommer til at virke på alle. Forskellige kandidater har forskellige personligheder, og det er vigtigt, at du har forståelse for, hvordan du bedste kommunikerer med forskellige typer af personer. Med denne forståelse vil du have langt nemmere ved at møde både deres sociale og professionelle behov. Gør samtalen behagelig for dem. Prøv at fornemme, om de foretrækker, at du leder samtalen, eller om de gerne vil have lov til at tale mere selv.

Brug noget tid på at få kendskab til de forskellige personlighedstyper, så du hurtigere kan genkende dem og tilpasse din tilgang til dem. På den måde kan du hurtigere skabe et bånd og gøre samtalen behagelig. Pas på med at overskride grænser hos de mere tilbagetrukne typer, mens du nemmere kan lave jokes med den mere udadgående type.

Når du forstår en kandidats personlighed, vil du også hurtigere kunne fornemme, hvordan personen vil passe ind i virksomheden. Jeres samtale vil være mere mindeværdig og gøre det nemmere for dig at træffe beslutninger i næste trin i rekrutteringen.

Tænk over kropssproget

Det er vigtigt at forstå, at dit kropssprog også kan være med til at påvirke et møde med en kandidat. Måden du står og bevæger dig på, er i virkeligheden med til at repræsentere din virksomhed på. Pas på med et “lukket” kropssprog med korslagte arme og tænk over dit ansigtsudtryk.

Prøv at være opmærksom på at bruge dine hænder til at understrege dine pointer – dog ikke i en overdreven mængde. Sørg desuden for at skabe øjenkontakt og smil regelmæssigt. Dette hjælper med at skabe en varme og venlighed, der gør det langt mere behageligt og naturligt at snakke med dig.

Sørg for, at du viser, at du lytter til det, kandidaten siger til dig. Nik og giv korte svar, der bekræfter, at du er enig eller interesseret. Prøv desuden at matche deres tone, da det vil hjælpe med at få dem til at føle, at I har ting tilfælles.

Disse tips kan hjælpe dig med at få mest ud af en rekruttering og sørge for, at du får de rette kandidater med på vognen.

 

Tilmeld nyhedsbrev