Sådan tilrettelægger du din onboarding af Gen Z

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Det er i disse år, at de første fra Gen Z begynder at komme ind på arbejdsmarkedet. Derfor skal man allerede nu begynde at forholde sig til, hvordan man bedst onboarder den nye generation.

 

En ny generation er trådt ind på arbejdsmarkedet. Gen Z er en generation, som på mange måder adskiller sig fra andre generationer. De kommer typisk med nogle helt andre kompetencer, men også nogle nye udfordringer, som man skal forholde sig til. Derfor er det vigtigt, at man i sin onboarding af Gen Z sørger for at tilrettelægge den til dem. På den måde kan man sikre sig, at man får det mest ud af deres potentiale og får tilfredse, loyale Gen Z-medarbejdere i sin virksomhed.

 

Gen Z refererer til alle, der er født fra 1995 til 2010. De ældste i denne generation er trådt ind på arbejdspladsen. Gen Z står for generation zoomers. De er vokset op med teknologi og kommer typisk med nogle helt andre teknologiske og digitale færdigheder. Derfor vil de typisk komme med bred digital forståelse, som man i den grad kan gøre brug af på den moderne arbejdsplads. Man skal dog sørge for at sætte sig ind i prioriteterne og værdierne for den nye generation, når man vil skrue en god onboarding sammen.

Derfor er effektiv onboarding vigtigt

Onboarding er rigtig vigtigt i enhver virksomhed. Det giver din nye medarbejder det første indtryk af din virksomhed, og som vi ved, så er førstehåndsindtryk vigtige. Der er ingen garantier for, at medarbejderen vil blive i din virksomhed, selvom de er startet for nylig. Det er en dyr og ressourcekrævende proces at hyre og onboarde, ligesom man har valgt kandidaten af en årsag. Sørg derfor for at bruge de nødvendige ressourcer på at sikre en god onboarding.  

5 gode råd til Gen Z-onboarding

Når det kommer til at tilrettelægge din onboardingproces specifikt til Gen Z-medarbejdere, så skal du sætte dig ind i, hvad det er for en generation, og hvad som er vigtigt for dem. Vi har derfor samlet fem gode råd til en god Gen Z-onboarding.

En god første dag

Den første arbejdsdag er utrolig vigtig. Sørg for, at det bliver en god oplevelse. Det gælder uanset, om de skal møde op fysisk eller arbejder remote. Hvis de arbejder remote, så sørg for at afholde et videomøde og byd dem velkommen. Tildel en mentor, der kan assistere den nye medarbejder, og undgå at overvælde dem med opgaver på deres første dag. 

Digitaliser dit materiale

Sørg for at præsentere dem for dit onboarding materiale i digital form. Gen Z er født i den digitale tidsalder, og de kommer med stor sandsynlig bedre til at kunne forholde sig til digitalt materiale. Det vil gøre onboardingprocessen nem og effektiv. Det betyder også, at de kan tilgå materialet, uanset hvor de er. 

Tilbyd støtte til mental sundhed

En meget stor andel af Gen Z har udfordringer med mentalt helbred i forhold til andre generationer, og de er generelt mere opmærksomme på det. Nogle statistikker viser, at det er hele 50%, som er blevet diagnosticeret med en mental lidelse. Derfor er det vigtigt at være særlig opmærksom på at tilbyde støtte til mental sundhed. 

Hav fokus på det sociale element

En god onboarding handler i den grad også om at introducere den nye medarbejder til det sociale. Vær sikker på, at du har introduceret den nye medarbejder ordentligt til sit team. Derudover kan det være en god idé at organisere nogle sociale events, som kan få den nye medarbejder til at blive en del af gruppen.

Frigør Gen Zs potentiale

Sidst, men ikke mindst, så skal du selvfølgelig fokusere på at frigøre det store potentiale, som der er i medarbejdere fra Gen Z. De bringer ikke kun stor viden om og erfaring i den digitale verden, men også en masse nye innovative og perspektiver. Typisk har de derudover viden og interesse i bæredygtighed, ligesom de er gode til multitasking, tilpasning, samarbejde og en lang række andre ting.

Tilmeld nyhedsbrev