Statistikkerne viser, at en god onboarding proces leder til en langt mere loyale medarbejdere og en bedre produktivitet. Der er altså ikke nogen tvivl om, at onboarding godt kan betale sig.
Hvis du driver en remote forretning, gælder det om at finde en effektiv onboarding metode, der gør det nemt for nyansatte fjernarbejdere at blive en del af holdet. Det kan god være en udfordring, men det er ikke umuligt. Det handler om at finde ud af, hvordan du på bedst mulig vis får delt informationer og lavet de rette introduktioner på samme tid med, at du holder øje med deres arbejde i den første tid.
Faktisk er grundtanken den samme, lige meget om vi snakker om traditionel eller remote onboarding. Det vigtigste er, at den nyansatte kommer til at føle sig budt velkommen, samt at de ved, hvad de skal forvente fra den første dag på arbejdet. Det hjælper med at gøre dem klar til at lære at udfylde deres nye rolle. Med remote arbejde, er det blot en digital kommunikation, der sætter rammerne, fremfor et kontormiljø.
En god og succesfuld remote onboarding kan sagtens opnås, hvis du blot bruger de rette strategier. Herunder får du nogle gode tips.
Giv mulighed for at stille spørgsmål
Den nyansatte har nok allerede en del spørgsmål til sin nye stilling, og hvis ikke, så vil der sikkert opstå mange i løbet af den første dag. Sørg derfor for at lave et videoopkald, hvor den nyansatte har mulighed for at stille alle de spørgsmål, de må have, samt at give udtryk for eventuelle usikkerheder.
Videoopkaldet skal både give plads til spørgsmål og på samme tid give den nye medarbejder indsigt i virksomheden. Sæt tid af til at snakke om det arbejde, virksomheden udfører, samt hvad jeres kerneværdier er. Sørg for at relatere disse ting til den stilling, den nyansatte sidder i.
Vær grundig med introduktionerne
Hvis den nyansatte skal føle sig som en del af holdet, er det vigtigt, at de ved, hvem de arbejder med. Det er ekstra vigtigt at lægge vægt på dette, når man har et remote team. Regelmæssig og klar kommunikation er nødvendig for at nå i mål med projekter. Det giver desuden den nyansatte bedre muligheder for at stille spørgsmål uden at føle, at de er dem, der skal tage kontakten hver gang.
Planlæg regelmæssige opkald – især i den nyansattes første uge. Sørg for, at de medarbejdere, der skal arbejde tættest sammen med den nye medarbejder, er dem, som personen snakker mest med i starten. Overvej også at lave gruppeopkald, men pas på, at det ikke bliver for overvældende.
Introducer jeres redskaber og metoder
I remote arbejde, er det vigtigt at prioritere kommunikationsmetoder som en del af onboarding processen. Det er vigtigt, at den nye medarbejder er helt med på, hvordan I kontakter hinanden inden for virksomheden. Sørg også for, at alt det formelle papirarbejde bliver ordnet digital gennem de rette kanaler. Her er der heldigvis masser af digitale platforme, der gør det nemt at håndtere kontrakter og underskrifter.
Giv den nye medarbejder tid til at lære jeres digitale kommunikationsredskaber at kende og brug den nødvendige tid på at forklare, hvilke kanaler, der bruges til hvilke formål.
Læg en plan for personlig succes
Noget af det bedste, du kan gøre i onboarding processen, er, at lave en tydelig definition af succes. Det hjælper den nye medarbejder med at være målrette og engageret. Lav en individualiseret onboarding plan for den nye medarbejder, der skal fungere som en guide gennem de første måneder af ansættelsen.
Sørg for at indtænke, hvordan medarbejderen bedst lærer, hvordan de præsterer bedst, og hvad de foretrækker og forventer fra deres leder. Hold et møde med den nyansatte, hvor dit mål er at finde frem til en optimal og velfungerende plan for medarbejderens første måneder. I denne plan skal du definere mål og forventninger med klare deadlines og lægge en plan for, hvordan disse opnås. Sørg også for at lave grundige introduktioner til projekter og gør det klart, hvem den nye medarbejder skal kontakte i forskellige situationer.