Sådan hyrer du en Senior Udvikler

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

For tech virksomheder er rollen som Senior Udvikler uhyre vigtig. Det er denne, der har styr på hele projektet. Derfor er der også stor efterspørgsel på kompetente Senior Udviklere, hvilket betyder, at du som virksomhed skal give det en ekstra skalle, hvis du gerne vil rekruttere den bedste til jobbet.

Det er ikke nemt at hyre en Senior Udvikler. Der er ikke mange ansøgere om buddet, til gengæld er der mange virksomheder, der leder efter erfarne Senior Udviklere. Derfor må rekrutteringen være godt gennemtænkt, så du tiltrækker de rette ansøgere til jobbet.

Vær klar i mælet, når du laver stillingsopslag

For at tiltrække de mest kompetente ansøgere til stillingen som Senior Udvikler, er det nødvendigt, at du skriver et stillingsopslag, der klart og tydeligt kommunikerer projektet. Ansøgerne har flere muligheder at vælge imellem. Der er derfor større sandsynlighed for, at de vælger at svare på din virksomheds stillingsopslag, hvis det er klart formuleret, sådan at ansøgeren kan se sig selv i rollen som Senior Udvikler for projektet.

Hvis ikke du er tydelig nok, kan din virksomhed bliver valgt fra til fordel for en virksomhed, der har været bedre til at definere projektet. Husk på, du har mere brug for ansøgerne, en de har brug for dig. Derfor er det vigtigt, at du gør dig umage for at tiltrække ansøgere. Det vil desuden gøre rekrutteringen mere effektiv, da du igennem en tydelig formidling af stillingen vil tiltrække de ansøgere, der har de rigtige kompetencer, mens de, der ikke har nok erfaring vil undlade at sende en ansøgning.

Hvis din beskrivelse af projektet er vag, og du ikke klart definerer, hvilken rolle Senior Udvikleren kommer til at have, vil du tiltrække en langt bredere gruppe af ansøgere, hvoraf de fleste af dem slet ikke er i din interesse.

Tilbyd ansøgerne de rigtige arbejdsredskaber

Selvom det er vigtigt, at du formulerer projektet tydeligt, er det også meget vigtigt, at du ikke laver et alt for indskrænket opslag. Når det kommer til de teknologiske redskaber, som Senior Udvikleren skal bruge i sit arbejde, kan det være meget forskelligt fra person til person, hvad de er vant til at arbejde med.

Hvis du forventer, at dine ansøgere skal have erfaring med alle tech stacks, der findes, er der muligvis kandidater, der ikke vil søge stillingen. Dog skal du informere ansøgerne om, hvilke tech stacks du kan tilbyde i projektet, da det kan tiltrække ansøgere til stillingen. Formuler det på en måde, der ikke føles som et krav, men som et tilbud.

Sørg for, at rekrutteringsprocessen er nem og ligetil

Hvis ansættelsesprocessen er for besværlig, kan du risikere, at ansøgerne opgiver at søge om jobbet. Det betyder, at du vil gå glip af de største talenter blandt de mulige kandidater. For at få de bedste til at respondere på dit stillingsopslag, må du sørge for at rekrutteringen er så nem som muligt. Det gælder også, når det kommer til jobsamtalerne.

Kontakt ansøgerne så hurtigt du kan, så de føler sig mødt af dig og din virksomhed. Det er vigtigt, at du bliver ved med at engagere dem, så de ikke føler sig glemt og søger en stilling i en anden virksomhed. Dette vil også etablere en god relation til ansøgeren lige fra start, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for rekruttering af en ny medarbejder.

Hold øje med dine konkurrenter

For at din rekruttering af en Senior Udvikler skal lykkes, bliver du nødt til at holde øje med dine konkurrenter. Hvad kan de tilbyde? Det er vigtigt, at din virksomhed kan konkkurre med andre virksomheder, både hvad angår løn, men også hvad angår projektet.

Senior Udviklere leder efter et projekt, der lyder spændende og udviklende for deres karriere. Hvis du ikke kan tilbyde dem det, vil de muligvis søge et andet sted hen. Det er klart, at det også er nødvendigt, at du kan tilbyde en løn, der er lige så god eller bedre end den løn, andre virksomheder tilbyder, ellers kan du hverken tiltrække eller holde på talent.

Tilmeld nyhedsbrev