Rekrutteringssystem: Pris eller funktioner?

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Et effektivt e-rekrutteringssystem er guld værd, når det kommer til at ansætte de rette kandidater i din virksomhed. Og du kan spare mange penge og mange arbejdstimer på at vælge det rigtige. Men er det bedst at få skræddersyet dit eget interne rekrutteringssystem med en række funktioner, du selv vælger? Eller skal du hellere få et standardiseret system? Og hvor får man egentlig den bedste pris?

Vores systemer for hvordan virksomheder rekrutterer nye medarbejdere, og hvordan disse onboardes, har ændret sig utrolig meget i løbet af de sidste år. Faktisk er vores arbejdsliv blevet digitaliseret i en grad, hvor det er svært at huske, hvordan det var før processerne, foregik via internettet.

Man skal f.eks. ikke nødvendigvis forvente at komme til jobsamtale i selve den virksomhed, man har søgt job i. Interviews foregår i langt højere grad ved hjælp af webcam i dag. Og når det kommer til den del af rekrutteringen, der går forud for jobsamtalen, er rekrutteringssoftware meget populært. Det har aldrig været vigtigere at have det mest effektive rekrutteringssystem.

Skræddersyet eller standardiseret rekrutteringssystem?

Uanset hvordan din e-rekruttering foregår, kan det altså betale sig at skænke den mere end en enkelt tanke. Med de rette systemer har du nemlig mulighed for at spare ikke bare penge, men også tid og administration.

Derfor skal du gøre dig nogle tanker om, hvad der er bedst for din virksomhed. Måske spørger du dig selv, om du skal satse på en IT-leverandør, der kan skræddersy funktioner til dit eget hjemmelavede e-rekrutteringssystem? Eller ville det være mere fordelagtigt at gå med et standardiseret system, der ikke kræver løbende tilretninger? Og hvad giver egentlig de mest optimale funktioner for færrest penge?

Høj pris for et skræddersyet rekrutteringssystem

For at starte med prisen, er der ingen tvivl om, at det er dyrt, hvis du skal have specialprogrammeret dit system. Du vil desuden være ret afhængig af din IT-leverandør, for løbende vil der være ting, der skal ændres og betales for. F.eks. kan du risikere at skulle betale igen og igen, hver gang en ny systemopdatering kommer til, og du skal have programmeret en ny tilretning.

Alt i alt er det altså en meget fordelagtig forretning for din IT-leverandør, men for dig er det måske ikke den mest økonomiske løsning. Og måske bliver det i virkeligheden mere forvirrende og besværligt at tilrettelægge dit eget interne system, end det bliver nemt og effektivt.

Fordele ved standardiseret rekruttering

Derimod kan et standardiseret rekrutteringssystem have sine fordele. For det første er det klart her, at du ender ud med den bedste pris. Men du sparer også tid og letter arbejdsgangen for en række mennesker.

Det sparer tid for din administration, at de ikke skal sætte sig ind i et skræddersyet og foranderligt system, og der bliver luft i kalenderen til at tage sig af andre, og måske vigtigere, opgaver. Og faktisk gør du også arbejdet nemmere for din revisor, som gnidningsfrit kan revidere.

Selvom du ikke får skræddersyede funktioner, får du altså alligevel mere for pengene med et standardiseret rekrutteringssystem. Faktisk kan det være en stor fordel, at det er simplere indrettet. Der findes desuden en del brancherettede rekrutteringssystemer, så der er rig mulighed for at finde ét, der passer til din virksomheds specifikke behov.

Tilmeld nyhedsbrev