Rekrutteringssoftware: Optimer din rekruttering med Rekrutteringssoftware

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Rekrutteringssoftware

Rekruttering, onboarding og arbejdsgang er i rivende digital udvikling i disse år. De digitale løsninger har aldrig været mere nødvendige og efterspurgte. Det er faktisk en fordel for din virksomhed, som kan optimere og effektivisere rekruttering – og et rekrutteringssoftware er et godt sted at starte.

Webcam’et gløder. Rekruttering, jobsamtaler og onboarding er blevet digitaliseret i en grad, vi aldrig har oplevet før. HR-ledere verden over digitaliserer processerne med henblik på fremtiden. For der er ingen vej uden om det – de digitale løsninger er fremtiden.

Der er ingen grund til at blive helt nostalgisk og drømme sig tilbage til de gode gamle dage, hvor der altid var sne om vinteren, man sendte sin ansøgning med posten og kom til jobsamtale på kontoret. For e-rekruttering og digitale løsninger er enormt tidsbesparende og effektive for virksomheder. Så det er faktisk bare med at hoppe med på de digitale løsninger, så hurtigt som muligt!

Rekrutteringssoftware sparer tid og penge

Det er det perfekte tidspunkt at overveje at begynde, at arbejde med et rekrutteringssoftware. Digitaliseringen af rekruttering kan nemlig skabe meget luft i kalenderen og være en kæmpe lettelse for administrationen. Hvorfor? Læs med nedenfor.

·         Et rekrutteringssoftware giver overblik over kandidaterne

Med et rekrutteringssoftware får man et godt overblik over kandidaterne, før man inviterer dem til jobsamtale. Faktisk er det kandidatens helt egen opgave at indtaste en række informationer om sig selv, som er værdifulde for virksomheden. Rekrutteringssoftwaret kan tilrettelægges sådan, at man får svar på netop de spørgsmål, der er nødvendige, og på den måde har man allerede effektiviseret rekrutteringen en hel del.

·         Du får mere tid og mindre administration

Der går unægtelig meget tid og meget administration i at booke og tilrettelægge jobsamtaler. Den tid kan du spare med et rekrutteringssoftware. Ved hjælp af et automatisk system for booking af tider, kan kandidaten selv vælge en tid, der passer ind i virksomhedens kalender. Og administrationen kan bruge kræfterne på noget mere værdifuldt.

·         Få jobopslaget længere ud for færre midler

Rekrutteringssoftware gør det også nemt at dele jobopslaget vidt og bredt via systemet. Det kan gøres gratis, og dermed spares mange penge på at annoncere på forskellige portaler for jobsøgning. Du sparer ligeledes tid, fordi processen automatiseres, og tid er som bekendt også penge.

·         Mange fordele med rekrutteringssoftware

Digitale modeller for rekruttering, onboarding og arbejdsgange er altså kommet for at blive, og det er slet ikke så dårligt for dig og din virksomhed. Ud over den smarte løsning med rekrutteringssoftware, byder e-rekruttering også på en række andre fordele.

F.eks. kan jobsamtaler over webcam give et helt anderledes indtryk af kandidaten. Du farves ikke længere af et fast eller mindre fast håndtryk, en duft eller en måde at klæde sig på. Kandidatens konkrete kompetencer kommer i stedet i spil.

Ligeledes er virksomheden nødt til at blive helt skarpe på, hvem de er, og hvad de tilbyder, for at kandidaten får det rette indtryk af arbejdspladsen. Og det skaber faktisk utrolig meget værdi, for virksomhed såvel som for kandidat.

Tilmeld nyhedsbrev