Next level indenfor rekruttering – Facebook og Google

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Google og Facebook er de største platforme i verden, så hvorfor skulle de ikke også implementere rekruttering og markedsføring dertil? Sociale medier som blandt andet Facebook, har over to milliarder brugere, som aktivt bruger platformen og Google har mere eller mindre foden indenfor det meste, så derfor går de mod rekruttering området, med henblik for at have en stor rolle indenfor dette i forhold til de traditionelle rekrutteringssider.

De sidste 20 år har online rekruttering været en stor fordel i forhold til virksomheders rekrutteringsstrategier, hvor at dette har reduceret tiden, som er blevet brugt i ansættelsesprocessen. Det tyder nu på at grænsen er nået i forhold til evnerne. Virksomhederne nu til dags, bruger alt for mange penge på online rekruttering og vinder for lidt ved det. Virksomhederne har brug for at få kickstartet deres investeringer indenfor marketing rekruttering.

Med alle brugerne på både Google og Facebook, så har begge virksomheder klart en stor fordel, i forhold til de andre rekrutteringsfirmaer. Det er nu tid til at gøre brug af fordelene ved sociale medier som Facebook og selvfølgelig Google, til at føre rekrutterings marketing videre til det næste skridt.

 

Effektivitet som bliver forbedret

De værktøjer som både Google og Facebook giver langt mere effektivitet i forhold til andre hjemmesider. Den bedste måde at gøre effektiviteten bedre igennem Facebook og Google er ved at benytte kapaciteterne i hvert netværk.

I forhold til søgninger efter ledige jobs, sker 70% af dem på Google. Det er logisk at tænke at dette kan være til din fordel, fordi man bør bevæge sig hen mod, hvor de andre kandidater er. Her er det så at (SEO) kommer ind i billedet. SEO betyder Search Engine Optimitzation og dette kan nemlig både forbedre både antallet, samt kvaliteten af virksomhedens søgninger på nettet. Dette er en fordel for virksomheden, da det kan føre til mange leads på en dag. Google bruger et værktøj ved navn geolocation, som kan bruges til søgende, selv kan justere på distancen i forhold til jobannoncer og, hvor arbejdspladsen ligger geografisk.

Facebook har en stor fordel i forhold til de mange daglige bruger og er derfor en kæmpe platform for mange talenter. For at specificere det helt korrekt, så er Facebook en guldmine, som bare venter på at virksomheder kommer til at få fingre i. De rette kampagner på sociale medier som Facebook, kan nemlig nå ud til de helt rigtige kandidater, som virksomheden søger, hvilket gør netop Facebook til en effektiv og let vej til dette formål. Facebook giver desuden også søgende muligheden for at bestemme, hvor geografisk man ønsker jobannoncerne fra.

Automatisering i et meget større omfang

Rekruttering igennem sociale medier som Facebook, samt Google selv, er også mere tidsbesparende for rekrutteringsteams. Mange af disse teams bruger allerede en eller form for sociale medier til at markedsføre sig med jobs, med brug af betalte banners og clicks.

Det største potentiale kommer dog igennem automatisering af rekruttering på Google og Facebook. Dette gør arbejdet lettere for rekrutteringsteams, som blot behøver at bruge disse platforme og derefter se den store effekt, med talentfulde og engagerede kandidater komme til dem.

Udover SEO og AI, kan rekrutteringsteams bruge en såkaldt ”RPA” – robotic process automation, som kan være med til at nå ud til flest mulige. Automatisering giver mere tid til rekrutteringsteamet, som kan bruge tiden på andre vigtige opgaver.

Tilmeld nyhedsbrev