Kunstig intelligens og HR: Sådan forbereder du dig til fremtidens brug af AI

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Der er ingen tvivl om, at AI er kommet for at blive. Kunstig intelligens tilbyder allerede i dag en lang række muligheder for at optimere og automatisere arbejdsprocesser. Derfor bør alle, der arbejder med HR, begynde at forberede sig på fremtidens brug af AI allerede nu.

 

Hele verden snakker om AI. Kunstig intelligens er en af de mest innovative og revolutionernde typer teknologi i vores tid. Derfor berører den også en lang række områder i samfundet. En af dem er HR, hvor kunstig intelligens allerede er i fuld gang med at ændre processerne. Der er ingen tvivl, om at AI kommer til at spilel en kontinuerlig større rolle i HR fremadrettet. Derfor bør man som HR-medarbejder begynde at forholde sig til AI nu.

Sådan er AI ved at ændre HR

En af grundene til, at AI er så revolutionerende for vores arbejdsliv, er, at den er i stand til at frigive store mængder tid for medarbejdere. AI kan i stigende grad klare en lang række af de repetitive opgaver, som kan automatiseres. Derudover kan AI bidrage med databehandling og analyser, som kan spare uanede mængder af tid. Inden for rekruttering er AI i stand til at screene hundredevis af cv’er og fremhæve de mest oplagte kandidater, foretage relevante tests og endda screene både aktive og passive kandidater. Alle disse opgaver er utroligt tidskrævende for recruitere, som ved brug af kunstig intelligens kan få frigivet tid, som de kan bruge på kvalitativt arbejde. I HR generelt har AI en lang række funktioner, som man kan bruge til at optimere og automatisere en lang række arbejdsprocesser. Nogle af de opgaver, man kan fremhæve er: 

 

  • Screening af cv’er og kandidatmatching
  • Kommunikation angående basal information om stillinger
  • Behandling af undersøgelser med medarbejderfeedback
  • Rutinemæssige HR-forespørgsler blandt medarbejdere
  • Assistere HR i at opdage eventuelle udfordringer i opløbet

Bliver recruitere og andre HR professionelle erstattet af AI?

Der er helt sikkert en lang række medarbejdere, ikke bare i HR, men rundt i mange funktioner, som kan være nervøse for at blive erstattet af kunstig intelligens. Det lader dog ikke til at være en bekymring, som man behøver at gøre sig. AI kommer nemlig aldrig til at kunne stå alene. Der vil altid være brug for et menneske med kritisk tænkning og evne til at reflektere. Der er rigtigt mange ting, som AI ikke kan af den simple grund, at det er en teknologi. Derfor kommer langt de fleste stillinger ikke til at blive erstattet, men tværtimod optimeret.

Kommer brugen af AI til at blive reguleret?

Når man skal forberede sig på at begynde at bruge AI, så er det vigtigt at forholde sig til reguleringer. Der er ingen tvivl om, at brugen af kunstig intelligens kommer til løbende at blive reguleret — den proces er allerede i gang rundt i verden. Det handler især om databeskyttelse, som bliver helt centralt i brugen af AI i professionelle sammenhænge. Cybersikkerhed er et vigtigt emne at forholde sig til med eller uden brug af AI, men i implementering af kunstig intelligens bliver det kun vigtigere. 

Sådan kan man komme i gang med at bruge AI i HR

Det første, man skal gøre, er at sætte grundigt ind i, hvordan man kan bruge AI som et redskab. Det er afgørende, at man både kender mulighederne og begrænsningerne for brug af kunstig intelligens. Kunstig intelligens er et samlebegreb for en lang række teknologier, som man kan bruge i mange sammenhænge. 

Herudover er det som nævnt centralt, at man sætter sig grundigt i reguleringer for brugen af AI, samt hvordan man opretholder cybersikkerhed og sikrer databeskyttelse. Når man vælger en AI-løsning, så skal man sætte sig grundigt ind i den specifikke løsning. I ReQruting arbejder vi på at integrere AI, da vi tror på, at denne teknologi er kommet for at blive. For alle, der arbejder med HR, tilbyder A allerede nu en lang række muligheder. De muligheder kommer kun til at blive flere og bedre i fremtiden.

Tilmeld nyhedsbrev