Hvorfor er fritidsaktiviteter vigtige hos kandidaten?

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Der er en lang række af kompetencer og erfaringer, der er gode og ofte nødvendige at have for at være en god rekrutteringsmedarbejder. Men der kan også være andre dele af dit liv, udover de faglige kompetencer, som der er værd at lægge vægt på. Fritidsaktiviteter og personlige kompetencer kan nemlig være med til at udvikle andre færdigheder, der hjælper dig med opnå dit potentiale.

Selvfølgelig er det vigtigt at gå højt op i sit arbejde og at stræbe efter at blive så dygtig som muligt indenfor sit fag. Men der kan være mange personlige kompetencer, der kan komme til at stå i vejen for din succes, hvis du ikke har udviklet dem nok. At være stærk på disse områder kan netop være det, der får dig til at skille dig ud fra mængden, når du sidder med en kandidat til en ansættelsessamtale.

Teoretisk og faglig viden rækker ikke særlig langt, hvis man ikke har evnerne til at sætte dem i spil i den virkelige verden.

Håndtering af penge

Det er nok ikke nogen overraskelse, at det kan være en stor fordel af være stærk til økonomi. Og hvis du er god til at håndtere penge, er det muligvis også en kompetence, der kan overføres til dit arbejde.

Sørger du for at lægge et budget for hver måned eller er du typen, der står tilbage med en tom bankkonto ved månedens udgang? Det kan godt betale sig at komme ind i nogle gode vaner. Prøv at lægge en fast procentdel af din månedlige indkomst fra til din opsparing. Dette kan være til stor nytte i fremtiden.

At have denne evne til at spare op betyder, at du er god til at tænke fremad og forberede dig på fremtidige ændringer. Dette kan sagtens overføres til jobbet, hvor du helst skal kunne snakke konkret om fremtiden og lægge planer med kandidater til en ansættelsessamtale.

Fritidsinteresser

Som rekrutteringsmedarbejder er du sikkert vant til at stille et spørgsmål om fritidsinteresser til ansættelsessamtalen. Men har du en forståelse for, hvorfor dette er relevant? For det gælder nemlig også dig selv.

At have en hobby er enormt vigtigt for at kunne komme væk fra arbejdslivet og fokusere på noget andet. Din hobby kan hjælpe dig med at undgå stress og give dig muligheden for at “slukke” for arbejdstankerne, der kører rundt i hovedet. Dette er en vigtig evne at have, da det hjælper dig med at lade op og finde ny energi, når du møder ind på arbejdet. Desuden kan en hobby også sagtens give dig nye, brugbare kompetencer, som også kan anvendes i andre sammenhænge.

Forståelse for teknologi

Det er ikke til at komme udenom, at langt de fleste jobs efterhånden kræver en eller anden form for brug at teknologi. Derfor kan det være en stor fordel, hvis man selv kan håndtere mindre tekniske problemer uden at skulle have fat i arbejdspladsens IT-support hele tiden.

Prøv at holde dig opdateret med, hvad der rør sig inden for teknologiens verden. Det kunne meget vel ske, at der bliver udviklet nye apps og programmer, som kan være til stor nytte for dig både i dit arbejde og i din fritid. Og med en bredere teknisk forståelse, vil du også bedre kunne lave research inden en ansættelsessamtale.

Klar kommunikation

Gode forhold – både personlige og professionelle – kræver god kommunikation. Det er vigtigt at have evnen til at lytte, udvise empati, holde roen og tænke et svar igennem. Nogle af disse ting kommer af sig selv efterhånden, som man bliver ældre. Andre skal man arbejde aktivt med at blive god til.

Det er ikke nogen hemmelighed, at man som rekrutteringsmedarbejder helst skal have gode kommunikationsevner. Det er ikke altid, at kandidaten, man snakker med til en ansættelsessamtale, er så god til at sætte ord på sine kompetencer, men det betyder ikke nødvendigvis, at han eller hun ikke er den rette at ansætte. Her kan gode kommunikative kompetencer fra din side få ansættelsessamtalen til at gå bedre og gøre det nemmere for kandidaten at få sagt det, han og hun gerne vil.

Tilmeld nyhedsbrev