Hvad skal du spørge dit rekrutteringsselskab om?

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Mange virksomheder får meget ud af at hyre et rekrutteringsselskab, når de skal finde den næste stjernemedarbejder, men mange er ikke klar over, hvordan man bedst benytter headhunters. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvad du skal spørge dit rekrutteringsselskab om, så du kan finde den helt rette medarbejder, til din virksomhed.

Hvad kan en rekrutteringsvirksomhed?

For at finde ud af, hvordan man bedst bruger et rekrutteringsselskab, er det en god ide at kortlægge, hvad denne form for selskab egentligt kan hjælpe dig med. Måske har du mere brug for et rekrutteringsselskab, end du måske tror?

Et rekrutteringsselskab kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige medarbejder til din virksomhed. Når man skal finde en medarbejder, så handler det ikke udelukkende om at finde en, der skal udfylde en stilling, men en, der kan skabe vækst for virksomheden og bidrage i en eller anden aktiv grad. Det er også utroligt dyrt med en eventuel fejlansættelse, specielt fordi man gerne investerer lidt ekstra i ansættelsesprocessen, for at finde den rette medarbejder. Det kan hurtigt blive meget dyrt at vælge forkert, specielt efter oplæring og onboarding er igangsat.

Søger dit rekrutteringsselskab gennem de rigtige kanaler?

Det kan være en god ide at stille spørgsmål til dit rekrutteringsselskab om, hvor de rekrutterer. Der er ingen pointe i at betale for et selskab, der udelukkende leder gennem traditionelle kanaler og på det åbne arbejdsmarked. Tit ser man nemlig, at der skal lidt utraditionelle metoder til for at lande de bedste kandidater. Det er for eksempel langt fra sikkert, at den bedste kandidat er arbejdsledig. Sandsynligheden er nemlig stor for, at den bedste kandidat allerede sidder i en lignende stilling, og så er det relevant at have en rekrutteringsvirksomhed, der kan prikke denne på skulderen, og lokke dem til en samtale. Det er dog dit ansvar som virksomhed at kunne tilbyde denne potentielle kandidat det der skal til, for at det bliver attraktivt nok for, at kandidaten vælger din virksomhed.

Det bliver også mere og mere almindeligt at lede efter nye talenter gennem sociale medier. Det inkluderer ikke udelukkende åbenbare kanaler som LinkedIn, men også på YouTube og Instagram. Der kan man finde mennesker, der er lidt udenfor normen af arbejdsmarkedet, og som måske besidder nogle helt bestemte egenskaber, der kan løfte din virksomhed op og frem.

Derfor skal du spørge dit rekrutteringsselskab om, hvilke kanaler de søger kandidater gennem, og hvilken plan de har for selve rekrutteringsprocessen af nye talenter og potentielle medarbejdere.

Spørg om specialisering

Det er også en god ide, når det kommer til rekrutteringsvirksomhed at spørge grundigt ind til, hvilken specialisering selskabet har. Det kan nemlig være en god ide at vælge en rekrutteringsvirksomhed, der har særlig kompetence indenfor det område I søger en ny medarbejder til – og gode kontakter indenfor lige præcis det felt. Det kan nemlig føre til, at man finder den helt rette medarbejder, end hvis man udelukkende går gennem traditionelle kanaler.

Kommunikation er vigtigt

En anden vigtig faktor i forbindelse med rekrutteringsvirksomhed, er kommunikation. Det er afgørende at vælge et rekrutteringsselskab, der yder god kommunikation og service, og holder jer informeret undervejs i processen. Det er også en god ide at vælge et selskab, der inkluderer jer undervejs. Dermed får I indsigt i, hvordan processen fungerer, og kan løbende bistå med justeringer af forventninger og afgørelser, der kan lette processen. Det er også en stor investering at ansætte en ny medarbejder, og derfor bliver det også essentielt, at man løbende får indsigt i processen.

Er selskabet up to date?

Når man skal vælge det helt rigtige rekrutteringsselskab, så kan det også være en god ide at spørge ind til metoder, hvad angår teknologi. Er det et selskab, der forstår en moderne virksomheds behov, og som selv benytter den nyeste teknologi? Det kan også være en god ide at se om selskabet er fremme i skoen, hvad angår nye tendenser og rekrutteringsmetoder. Det kan nemlig hjælpe dig til at finde den bedste kandidat.

 

Tilmeld nyhedsbrev