HR Software i virksomheder

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

HR Software bliver i højere og højere grad benyttet i virksomheder. Særligt i forhold til rekruttering er AI (“Artificial Intelligence”) smart til at finde de absolut bedste kandidater. Læs med her og bliv klogere på HR Software.

HR Software og AI er kommet for at blive. Det gælder også i virksomheder, hvor det kan effektivisere arbejdsgangen en hel del. Det gælder i en række forskellige henseender, fx i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere.

Derfor er HR Software smart

Med det rette HR Software kan man spare både arbejdstimer og penge. Man kan også sikre, at man ikke bliver for påvirket af “den menneskelige faktor”, fx i forbindelse med rekruttering. HR Software kan nemlig hjælpe med at finde de bedste nye kandidater ud fra deres kvalifikationer, tidligere arbejdserfaringer og meget mere.

HR Software i forbindelse med rekruttering

HR Software fås i mange forskellige udformninger, og det forskellige værktøj har forskellige funktioner. Du kan fx bruge HR Software til at udvælge LinkedIn-profiler for kandidater, der passer særligt godt til jobbet. Det er altså en hel del nemmere, end hvis en medarbejder skal sidde og trevle hele platformen op fra ende til anden.

AI sikrer en nøgtern udvælgelse

Softwaret gør kort sagt arbejdet for dig, og ofte vil værktøjet også gøre arbejdet bedre, end du selv vil kunne. Det skal forstås på den måde, at AI ikke bliver distraheret af forskellige “bløde” værdier, ligesom et menneske vil gøre. Det betyder imidlertid ikke, at HR Software ikke kan tage den slags i betragtning.

Afhold jobsamtaler på tværs af kloden

Faktisk kan du få software, der både er i stand til at registrere stemmeføring og kropssprog. På den måde kan man afholde jobsamtaler over webcam, med hjælp fra HR Software. Det kan være betryggende, hvis man skal ansætte nogen, man ikke er i stand til at møde fysisk – fx nogen, der sidder på den anden side af jorden.

Genopdag tidligere ansøgere

En anden ting, som man kan bruge HR Software til, er at genopdage tidligere ansøgere. Det kan man med et stykke software, som kan finde rundt i virksomhedens database af kandidater, som før har ansøgt om et job. Det er ofte kaldet for en “talent pool”, og det giver god mening, for her kan softwaret udvælge de største talenter.

Det rette match til den nye stilling

Det er smart at bruge HR Software på denne måde i forbindelse med rekruttering af medarbejdere til en ny stilling. Softwaret kan nemlig finde tidligere ansøgere, som har kvaliteter, der vil være optimale til den nye, opslåede stilling. På den måde kan man nemt finde et match til jobbet, og kandidaten vil sandsynligvis være interesseret i et job i virksomheden – de har jo allerede vist interesse for en tidligere stilling.

HR Software og AI i fremtiden

I fremtiden vil vi kun komme til at se en meget større brug af AI og HR Software i virksomheder. Det har nemlig en hel række fordele, som er svære at undvære, når man først har fået øjnene op for dem. Fordi IT-løsningerne kan skabe en meget mere effektiviseret rekruttering og arbejdsgang, er der mange penge og arbejdstimer at spare.

AI kan spare meget tid og penge

Det kan også skabe et bedre arbejdsmiljø, hvor den enkelte medarbejders kvalifikationer bliver brugt bedst muligt. Når man ikke skal bruge tid på at holde styr på en virksomheds database af tidligere ansøgere eller lignende, kan man nemlig bruge energien på det vigtigste: At gøre sit arbejde bedst muligt i den rolle, man nu har i virksomheden.

Et bedre arbejdsmiljø og gladere medarbejdere

Det kan være med til at skabe gladere medarbejdere med en god selvtillid i forhold til arbejdsopgaverne. Her kan man shine med det, man er bedst til, mens man overlader en del af arbejdet til AI. Overordnet er det en mere effektiv løsning, hvor man bruger HR Software til det, det gør bedst, og medarbejderne til det, de gør bedst.

Tilmeld nyhedsbrev