Fordele og ulemper ved at have et HR og Rekrutteringssystem

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

HR rekrutteringssystem

En virksomhed kan få en række fordele ved at vælge at have et professionelt HR og rekrutteringssystem, men har det også nogle ulemper? Her skal vi kigge lidt nærmere på disse fordele, og afdække hvad din virksomhed kan få ud af HR og rekrutteringssystem.

Skab værdi for dine medarbejdere

Et velfungerende HR-system er ikke udelukkende til gavn for virksomhedens ledelse, det kan i høj grad også bidrage til at skabe værdi for dine medarbejdere. Det indebærer blandt andet, at man føler sig set og varetaget som medarbejder, og at ens behov og kompetencer bliver registreret og mødt. Det reflekterer også godt på virksomheden som helhed, at man sender et tydeligt signal om at man går op i ansattes trivsel og vilkår. Det kan et godt HR og rekrutteringssystem nemlig bidrage til at sikre.

Godt HR-arbejde er til gavn for hele din virksomhed. Derfor er det en god ide at implementere et godt og velfungerende system, der sørger for at processer, der tidligere har været manuelle og besværlige, foregår på en meget mere effektiv måde.

Gode systemer forenkler processer

Ved at implementere et HR og rekrutteringssystem i din virksomhed kan I forenkle en række vitale processer. Rekruttering er et kompliceret anliggende, der i mange virksomheder fylder alt for meget i forhold til processer. Når disse er forenklet, går rekrutteringsprocessen meget nemmere, og der er klarere forventninger.

Samle alle oplysninger på et sted

Med et godt og velfungerende HR- og rekrutteringssystem, får du alle oplysninger om medarbejdere og rekruttering samlet på et sted. På den måde kan din virksomhed få et dokumentarkiv, som med fordel kan gøre det nemmere at finde frem til vigtige oplysninger. Det kan gælde alt fra lønforhandlinger til, at man får notifikationer om jubilæer og vigtige mærdage. Det sidste er også noget, der i høj grad kan bidrage til, at dine medarbejdere trives i virksomheden. Det at man bliver set og husket på, når man har fødselsdag eller har arbejdet for virksomheden i flere år – det er god personalepleje.

Ingen juridiske faldgruber

Det er også værd at nævne, at et godt rekrutteringssystem selvfølgelig overholder persondataloven, og sørger for, at din virksomhed overholder den lovgivning, der gælder for information om medarbejdere. Fra et juridisk ståsted er det derfor essentielt, at implementere et godt system, der sikrer dine medarbejderes sikkerhed og som sikrer, at virksomheden ikke risikerer at falde i juridiske faldgruber, når det kommer til at opbevare følsomme data om medarbejdere og virksomheden.

Kan det virke upersonligt?

Noget af det, der potentielt kan virke som en ulempe ved online HR og rekrutteringssystemer, er at det kan virke lidt upersonligt. Det er ikke nødvendigvis udelukkende en fordel for alle, at det hele foregår online og i høj grad bliver mere automatiseret. Det har en række fordele, når det kommer til at effektivisere processer, men lige med HR er der også et menneskeligt aspekt, der skal varetages.

Dette menneskelige aspekt kan hurtigt forsvinde lidt i alt det effektive, selv om det ypperste formål med god HR er at sikre trivsel og sikkerhed for både medarbejdere såvel som ledelse. Det kan også virke upersonligt i en decideret rekrutteringsproces, hvis det hele foregår online.

Derfor skal man måske finde en god balance som virksomhed, hvis man vil implementere et godt HR og rekrutteringssystem og nyde godt af alle de gode fordele.

Tilmeld nyhedsbrev