Find store talenter i mindre byer

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Det er ikke sådan, at de største talenter udelukkende befinder sig i de store byer og metropoler. Nogle gange skal man lede lidt uden for sin egen komfortzone for at opdage, at der sidder en masse spændende talenter i mindre byer. Det kan mange virksomheder få meget ud af at opdage. Her kan du læse mere om hvordan.

Tiltræk de rigtige kandidater

I storbyerne er der mange, der er villige til at kæmpe for de gode stillinger, hvilket kan medføre, at arbejdsgivere har nemt ved at overse dét talent, som befinder sig ude i de mindre byerne. På mange måder er dette en uopdaget kilde af talent, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du kan tilrettelægge din virksomhed til også at være en arbejdsplads for dem, der ikke bor lige i nærheden. I denne digitale tidsalder, er det jo nemlig fuldt muligt.

Sådan overtaler du dem

Det er ikke nødvendigvis den bedste strategi bare at lokke de talenter, du finder, til storbyen. Måske skal du give dem rum til arbejde på egne præmisser, hvis du vil beholde dem på lang sigt? Det kan fx gøre ved at tilbyde dem, at de kan arbejde hjemmefra eller arbejde i fleksible arbejdstimer. Det giver nemlig en helt anden frihed, som måske også er årsagen til, at de ikke bor i storbyen til at starte med.

Det er jo ikke alle, der drømmer om det travle liv i storbyen, selvom det til tider kan føles sådan. Derfor handler det lige så meget om at forstå, at der findes andre måder at prioritere og arbejde på. Af samme grund er det ikke alle store talenter, der uden videre hopper på muligheden for at arbejde i en storby. Når man har forstået det som virksomhed og måske tilbyder nok fleksibilitet, så er chancerne meget større for at rekruttere udenbys til virksomheden.

Rekruttering handler ikke udelukkende om at finde de bedste, men også om at vide, hvad der skal til for at rekruttere de bedste. Der skal indgås aftaler, som begge parter er tilfredse med, ikke bare lige her og nu, men også i det lange løb. Det er et vigtigt perspektiv at have med, når man skal rekruttere.

Fokusér på fordele fremfor løn

Vi har meget fokus på løn på arbejdsmarkedet, og det er selvfølgelig en vigtig faktor, men det, mange glemmer, er, at arbejdsrelaterede fordele kan være lige så vigtig. Arbejdsvilkår kan nemlig trumfe løn i enkelte tilfælde, og det kan være specielt vigtigt at have vilkårene i fokus, hvis man skal have en ansat, der gerne vil arbejde ‘remote’. Det vil sige, at de gerne vil arbejde på tværs af geografiske grænser. Fordele kan være ting som børnepas, parkering, ekstra ferie og ikke mindst – at arbejde hjemmefra. Det, at man som virksomhed ved, hvad der er vigtigt, er et stort plus for mange kandidater.

Bliv komfortabel med hjemmearbejde

Der er mange chefer, der ikke er komfortable med, at medarbejderne arbejder hjemmefra. Mange oplever det som et tab af kontrol, og at man mister følelsen af, hvad der bliver udført i løbet af en dag. Men det er på tide at blive komfortabel med hjemmearbejde. Fleksibilitet i forhold til hjemmearbejde kan ikke bare bidrage til at sikre dig de bedste kandidater, det kan også være udslagsgivende, når det kommer til at være en moderne virksomhed, der følger med i tiden. De fleste virksomheder beror nemlig på en hel del opgaver, der trods alt kan udføres hjemmefra.

Ud over at dine ansatte får følelsen af, at de har frie rammer, frihed under ansvar, når dine ansatte får lov til at arbejde hjemmefra, så giver du også dig selv mulighed for at kunne rekruttere medarbejdere andre steder fra end dér, hvor virksomheden er etableret. Dermed udvider man rekrutteringen, rent geografisk, hvilket åbner op for en helt ny verden af talenter. Mulighederne er mange, men det kræver fleksibilitet fra virksomhedens side af, for at få det til at fungere på sigt.

 

Tilmeld nyhedsbrev