Find et salgstalent til din virksomhed

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Der er ingen tvivl omkring, at den største ressource i en virksomhed, er medarbejderne. Derfor er det i ansættelsesprocessen, man allerede træffer meget vigtige valg omkring, hvilken slags virksomhed, man ønsker.

Hvordan går du frem?

Når du skal lande det næste, store salgstalent til din virksomhed, så starter det med rekrutteringsprocessen. Leder du det rigtige sted? Det kan være en god ide at hyre et rekrutteringsbureau til at finde kandidater, da disse typisk leder lidt andre steder, end på det frie jobmarked. Der er måske nogen, der allerede sidder i en lignende stilling, der kan prikkes på skulderen? Her er det vigtig at være åben, men også sørge for, at man kan tilbyde den rette kandidat det, der skal til for at sikre sig, at personen vælger at takke ja til tilbuddet.

Det kan også være en god ide at kigge langt udenfor det almindelige arbejdsmarked. Det er blevet mere og mere vanligt, at rekruttere nye medarbejdere på sociale medier og andre, mere utraditionelle kanaler. Og det kan godt betale sig i mange tilfælde. Mange af de bedste salgstalenter, er måske ikke dem, der aktivt leder efter en ny stilling

Identificer salgsresultater

Målbare salgsresultater er alfa og omega for en virksomhed, og så handler det om først og fremmest at finde den rette medarbejder. Identificer salgsresultater, blandt andet gennem ansættelsessamtalen. Dette er nemlig et virkeligt vigtigt trin i ansættelsesprocessen, og her kan du hente meget nyttig information. Mange udnytter ikke ansættelsessamtalen godt nok, og stiller ikke de rette krav og spørgsmål for at identificere den helt rette medarbejder. Dette kommer for eksempel frem i forbindelse med salgsresultater. Hvis du er på jagt efter en resultatorienteret sælger, så er det en god ide at få medarbejderen til at vise til resultater og vellykkede løsninger fra andre stillinger.

Overtal den rette kandidat

Det handler i lige så høj grad om at overtale den rette kandidat, der måske allerede sidder i en god stilling i en anden virksomhed, til at flytte til din. Det kan man også bruge en ansættelsessamtale til. Her er nemlig en god mulighed for at fortælle om virksomheden, og hvordan I får et godt samarbejde og gode resultater, og ikke udelukkende hvordan medarbejderen præsterer. Det er nemlig en del af et gensidigt påvirkningsforhold, og det kan I få meget ud af at vise, at I har forståelse for som virksomhed. Hvad kan I tilbyde den rette kandidat? Hvordan formidler I, hvad I kan tilbyde gennem en ansættelsessamtale? Det er nøglespørgsmål, som I skal svare på uopfordret, under en ansættelsessamtale. Det er også en god ide at få kandidaten til at føle sig udvalgt og speciel.

Det er ligeledes en god ide at præsentere den potentielle medarbejder for, hvordan en karriere indenfor din virksomhed kan se ud, og i hvilken grad det er muligt at blive forfremmet gennem gode resultater. Derfor er gode resultater noget, der kan få den potentielle kandidat til at blive lidt ekstra motiveret. Og det er det, som kan udgøre en stor forskel, hvis du skal overtale den rette kandidat. Hvad kan I tilbyde som virksomhed, for at stige i graderne? Det er også en virkelig god ide at vise, at I som virksomhed er optaget af nytænkning, er med på den nyeste teknologi og tænker fremad.

Præsenter et godt team

Når du skal overtale den helt rette kandidat, så skal du også vise det team, du har, og bevise overfor den potentielle medarbejder, at I kan tilbyde et godt team at arbejde og et godt arbejdsmiljø. Der er nemlig mange måder at arbejde på, og selv om man er en meget selvstændig medarbejder, så er der som regel også et ønske fra de fleste salgstalenter om at arbejde i et godt team, som driver hinanden frem med gode resultater. Som virksomhed fremstår i også stærkt ved at vise, at dette er vigtigt.

Tilmeld nyhedsbrev