Derfor skal I øge automatiseringen

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Vi ved alle, at 2022 har været et år præget af både inflation, energikrise og krig i Europa. Mange SMV’er har derfor skullet omstille sig til den nye verden, hvor stigende driftsomkostninger og tårnhøje elpriser er blevet en integreret del af hverdagen. Samtidig har vi været vidne til, hvordan kundernes faldende købekraft og medarbejderes ønske om højere løn påvirker virksomhederne. Selv om mange har formået at kæmpe sig gennem forhindringerne, vil der komme til at stå nye udfordringer for døren i det nye år.

I dette blogindlæg forudser vi nogle af de mest centrale udfordringer i år, og hvordan I som virksomhed kan klare presset.

 

De nye udfordringer

I ReQruiting har vi disse tre udfordringer på vores liste for 2023:

  • Hjemmearbejde
  • Ny generation på arbejdsmarkedet
  • Lønninger

Først og fremmest vil vi se hjemmearbejde blive en endnu større del af arbejdspladsen. Ifølge tal fra Danmarks Statistik, så arbejder vi mere hjemme, end vi gjorde før COVID-19. På globalt plan har vi set, at flere større virksomheder som Facebook og Slack lader deres medarbejdere klare opgaverne hjemmefra. Derfor kræver det, at HR-afdelinger skaber et godt miljø for medarbejderne, for hybridarbejde er blevet den nye virkelighed, som virksomhederne nu må se i øjnene.

For det andet kommer vi til at se flere kandidater fra Generation Z træde ind på arbejdsmarkedet i år. Og de unge har en anden tilgang end de ældre generationer. De er digitalt indfødte, de er fleksible, og så har de høje krav til deres job. Alle de ting kombineret betyder, at de ikke vil lade sig spise af med gammeldags rekrutteringsmåder. Derfor skal virksomheder opruste og optimere rekrutteringsprocesser.

Til slut skal virksomheder tage stilling til lønninger. Som følge af inflationen er flere danskere bekymret for, om de kan betale deres regninger. Derfor kan vi også forvente at se medarbejdere ty til lønforhandlinger. Her kan det være en god idé at indføre et smart system, hvor lønninger foregår automatisk. På den måde opstår der ikke fejl, som ellers kan koste virksomheden penge.

 

Hvordan automatiseringen kan hjælpe

Eftersom coronapandemien og inflation har dannet bagtæppe for det seneste år, er der en del nye opgaver, som HR-chefer nu skal tage hånd om. Derfor vil det være klogt at automatisere arbejdsprocesser, hvilket kan gøres uden at gå på kompromis med kvaliteten:

  1. Hvis virksomheder vælger at automatisere flere arbejdsprocesser, vil der være et bedre workflow for dem, der arbejder hjemmefra.
  2. Ved at automatisere rekrutteringsprocessen kan man sikre større engagement blandt særligt yngre kandidater.
  3. Et samlet system for lønninger og lignende data er at foretrække, så I både undgår fejl og bunker af papirarbejde.

 

Automatisering i ét system

Hvis man skal opsummere virksomhedernes 2023 i ét ord, vil det derfor være medarbejderne. Verdenssituationen har fået medarbejdere til at reflektere over deres arbejde. Derfor vil de stille højere krav til virksomhederne, fordi de gerne vil have så gode oplevelser på jobbet som muligt. Men ved at forenkle eksisterende processer og workflow, kan medarbejderne få mere ud af arbejdet og blive mere produktive.

 

Kilde: Danmarks Statistik – https://www.dst.dk/da/Statistik/nyheder-analyser-publ/nyt/NytHtml?cid=40158

Tilmeld nyhedsbrev