For nogle startup virksomheder kan rekruttering sommetider føre til store problemer. Der er meget at holde styr på, og hvis man mangler erfaring, økonomi eller de rigtige systemer, kan man fejle. Læs mere her og bliv klogere!
Rekruttering er bestemt ikke nogen nem proces, og slet ikke hvis man er en startup virksomhed. Her kan økonomien være udfordret, fordi man endnu ikke har en stor indtjening. Man har måske heller ikke den store erfaring med at rekruttere eller det rette software til formålet.
Det kan desværre ende med at gøre rekruttering til en bekostelig affære, hvor man ikke ender ud med de rette kandidater. Og for nogle startup virksomheder kan det desværre betyde det totale kollaps. Men det kan heldigvis sagtens undgås, hvis bare man kender faldgruberne.
Manglende erfaring med rekruttering
Én af de store fejl, nogle startup virksomheder begår, når det kommer til rekruttering, er at gå ud fra, at det er lige til. Man har måske selv været til en del interviews igennem sit arbejdsliv, og derfor tænker man, at man har nogenlunde styr på, hvordan man rekrutterer.
Det er imidlertid et større og mere avanceret arbejde, end man lige skulle tro, og det kan altså betale sig at have den rette faglige viden – gerne fra professionelle, der har rekrutteret i mange år. Ellers kan man nemt ende ud med de forkerte kandidater, og det kan koste virksomheden dyrt at skulle i gang med en ny ansøgningsrunde.
Økonomien er en udfordring i startup
En anden faldgrube, når det kommer til startup og rekruttering, er økonomien. Det er klart, at man ikke har den store kapital, når man lige er startet op. Det kan betyde, at man ikke får sat tilstrækkelige midler af til rekrutteringsprocessen.
Det kan desværre blive dyrt på den lange bane, fordi det kan betyde, at man ikke får fat i det rigtige match til virksomheden. Det kan betale sig at tænke langsigtet, når det kommer til økonomien i en start up virksomhed – og ligeledes lægge en langsigtet plan.
De rigtige systemer til rekruttering
Fordi man endnu ikke har overskud på den økonomiske konto, kan det være fristende at spare, hvor man kan. Det er bare ikke en god idé at spare på softwareløsninger og systemer til rekruttering. Et hjemmelavet spreadsheet giver ikke de bedste forudsætninger for rekruttering.
Og en ven, som arbejder med IT-løsninger på hobbyplan, er måske heller ikke den rigtige at spørge til hjælp. Heller ikke selvom det er billigt. Det kan nemlig godt betale sig at investere i noget professionelt software til rekruttering, som bare virker. På den måde har man nemlig den bedste chance for at få fat i nogle kandidater, som vil være værdifulde for virksomheden på lang sigt.
Undgå fejl med rekruttering i startup
Vi kan altså konkludere, at nogle af de vigtigste grunde til, at rekruttering fejler i startup, er mangel på erfaring, en kortsigtet økonomisk strategi og manglende systemer til rekruttering. Hvis du står og er ved at starte en virksomhed op, kan det betale sig at være opmærksom på disse faldgruber.
Rekrutteringen vil nemlig forløbe en hel del mere problemfrit, hvis du har elimineret disse problemer. Grundlæggende kan man sige, at det ikke er nogen god idé at spare på midlerne til rekruttering. Det gælder, både når det kommer til at få professionel hjælp og vejledning, at sætte penge af til rekruttering og have det rette software.
Hvad er god rekruttering?
En god proces med rekruttering kræver tid, penge og engagement. Til gengæld vil man også få alle disse ting tilbage igen, hvis man får fat i de rette kandidater. Du skal vide, hvordan du får adgang til den mest talentfulde “pool” af mulige nye medarbejdere.
Du skal have et nøje gennemtænkt system for, hvordan du gennemgår CV’er og ansøgninger. Og du skal vide, præcis hvad der er de afgørende kvaliteter, du leder efter til en jobsamtale. På den måde har du nemlig de bedste betingelser for at ende ud med de medarbejdere, der vil vise sig at være guld værd for virksomheden.