Derfor bør du ikke overlade alt til AI og software ved CV-scanninger

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

I den moderne verden er automation ved at overtage industrien og det samme gælder for lige netop rekruttering. Selvom den smarte teknologi gør rekrutteringsprocessen meget nemmere og hurtigere at finde de egnede kandidater, så bør man stadig benytte sig at af det menneskelige aspekt. En menneskelig vurdering er stadig enormt vigtigt i rekrutteringsprocessen.

HR Software er med til at gøre hjælpe rekrutteringsmedarbejderen i deres arbejde, når det skal gennemgå de mange ansøgninger. HR Software er et hjælpemiddel, sådan at det manuelle arbejde ved at skulle gå igennem alle ansøgninger, bliver mindsket. Selvom HR Software som scanner kandidater er enormt effektivt så sker det alligevel, at der er egnede kandidater, som bliver overset.

 

HR Software til CV-scanning kan ikke gennemskue flere faktorer

Ofte er det det de egnede og stærke kandidater, som faktisk har et dårligere CV. Selvom, at man ofte får oplyst informationer om ansøgerens egenskaber og erfaring, så er det aldrig muligt at ansætte vedkommende kun ud fra dette. Hvis ansøgeren ikke er den bedste til at lave et CV, så kan det betyde at HR Softwaren, som scanner CV’er, simpelthen fravælger vedkommende. Og det kan altså betyde, at virksomheden går glip af en mulig kandidat til jobbet.

Hvis ansøgeren eventuelt har glemt nogle nøglepunkter på deres CV, så kan det altså betyde, at de slet ikke bliver taget i betragtning, på grund af HR Softwaren. Der kan være mange grunde til en ansøger har problemer med at skrive et CV. Det kan sagtens være, fordi vedkommende ikke har skrevet et i mange år, men det er stadig ikke ensbetydende med, at han/hun ikke er det rette match.

 

Nøgleord som kan variere

Det er forskelligt hvilke nøgleord, som bruges i virksomhederne og sektorerne. Hvis der bliver søgt på bestemte nøgleord, som er præcise når man scanner kandidater med HR-software, så kan man gå glip af mulige kandidater. Dette er fordi kandidaterne måske bruger et andet synonym.

Som en ansat i rekruttering, kan man ved at gennemgå et CV manuelt bedre gennemskue, hvem der er mulige kandidater. Det kan sagtens være, at kandidaten har brugt andre ord, men stadig væk er et muligt match. Dette vil ikke være muligt, hvis der er fokus på bestemte nøgleord, hvorfra Hr softwaren blot fravælger dem, som har valgt anderledes ord.

 

Man bør kigge udover CV’et

En rekrutteringsmedarbejders job er at opdage nye talenter, samt at se om en kandidat er det rette match til det nuværende team. Det er også rekrutteringsmedarbejderes opgave at finde en kandidat, som giver virksomheden værdig, samt at ansøgeren vil klare sig godt.

Når man skal finde oplysninger udover CV’et, så bør man finde ud af, om ansøgeren kan bekræfte deres færdigheder. Ved at gennemgå CV’et manuelt, er der mulighed for at grave dybere, end ved kun at benytte HR Software. Nogle ansøgere oplyser for lidt i forhold til deres erfaring og deres færdigheder, hvor andre eventuelt lyver lidt, for at fremstå bedre. Dette kan en CV-scanning med HR Software nemt overse.

 

Målstregen kan ændre sig

Markedet for rekruttering ændrer sig hele tiden og det bliver sværere at rekruttere folk. Med CV-scanninger igennem et HR Software system, giver det ikke mulighed for at justere i forhold til klientens behov. Som en ansat i rekruttering, bør du være opdateret på markedet for rekruttering, og have en forståelse for hvilke kandidater med de rette færdigheder, som er tilgængelige.

Ved at gennemgå CV’er manuelt, kan du finde kandidater, som måske ikke kan sætte flueben ved de samme ting, som HR Softwaren tjekker for, men kan blive ansat ud fra andre kriterier. Som rekrutteringsmedarbejder har du både værktøjerne og mulighederne for, at hurtigt finde mulige kandidater, som matcher, hvad dine kunde leder efter.

Ved at benytte et HR Software system til at scanne cv’er igennem med, så kan antallet af mulige kandidater blive sorteret fra, selvom det ikke er nødvendigt. Det betyder altså at mange mulige kandidater ikke går videre i processen.

Tilmeld nyhedsbrev