Brug SEO i din rekruttering

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Rekruttering bør på mange måder være en del af marketingsstrategien. Derfor er SEO rigtig vigtigt, når vi taler om rekruttering. De fleste leder nemlig efter job på nettet – og særligt gennem Google og sociale medier. Derfor skal man være tilstede og synlig for de jobsøgende.

For rigtig mange jobsøgende begynder jagten i Googles søgemaskine og på de sociale medier. Faktisk er cirka 30% af alle Google-søgninger job-relaterede. Det er helt utroligt mange. Og det er derfor, man som virksomhed bliver nødt til at bruge SEO i sin rekruttering. Det vil give en virksomhed både synlighed og troværdighed at ligge godt på Google. Derfor er det noget, der er en god idé at investere tid og penge i.

 

I skal være tilstede på første side

Det er utroligt vigtigt at ligge godt i Google-søgninger. Jo højere du ligger i Google, jo mere synlig er din virksomhed. Det er selvfølgelig det, man gerne vil være. 95% af brugerne af Google kigger aldrig på side nummer 2. Derfor er det utroligt vigtigt – også når man rekrutterer – at ligge på side 1 og gerne så højt som muligt. Det kan man komme til ved at arbejde grundigt og aktivt med SEO. Det er den måde, hvorpå man som virksomhed kan skubbe sine sider op på Google.

 

Det bliver nemmere at rekruttere målrettet

Hvis man leder efter en meget specifik profil, kan det nogle gange være svært at bruge de traditionelle kanaler. Her kan man bruge de sociale medier, men altså også Googles søgemaskine. For SEO et rigtig godt værktøj i den type rekruttering. Når man leder efter specifikke profiler, kan man målrette sit SEO-arbejde mod dem. Der vil nemlig højst sandsynligt ikke være så mange, der gør det samme som jer. Der er altså derfor mindre konkurrence om den høje placering i Google. Det er en stor fordel, når niche-profilerne skal finde din virksomhed. På den måde står I bedre i forhold til at finde den rigtige kandidat.

Opbyg et godt renommé

Det er en helt naturlig tillid til virksomheder, hvis hjemmesider ligger på første side i Google. Det er utroligt, hvilken forskel det gør. Det kan give en masse tillid og værdi til en virksomhed at arbejde med SEO. Det smitter selvfølelig også af i rekrutteringen, hvor den jobsøgende vil have større tillid og lyst til at søge jobbet i netop din virksomhed. Det handler om brand value, og det kan man ikke prioritere højt nok som virksomhed. Et andet sted det er vigtigt at sætte ind er på de sociale medier.

 

Kom i gang med SEO

Det kan godt være udfordrende at gå i gang med SEO-arbejdet. Det er for mange en ny verden, og der er meget at sætte sig ind i. Men det kan betale sig i længden at sætte sig god ind i det og blive tilvænnet til arbejdet. Start med at sørge for, at din job-side på hjemmesiden er brugervenlig og helt opdateret. Du skal også sikre dig, at din jobside er sat op til at få det bedste ud af SEO-arbejdet.

 

Det tager tid at komme i gang

En anden grund til det er svært at komme i gang med SEO er, at det faktisk tager lidt tid, før man får resultater. Du skal producere masser af godt SEO-kvalitetsindhold i nogle måneder, før resultaterne begynder at vise sig. Men så kan du lige pludselig se, hvor styr indflydelse det har, og det vil gavne jeres virksomhed meget. Det vil gøre det nemmere for de rigtige kandidater at søge job i lige præcis jeres virksomhed.

 

Sociale medier

Der er også mange, der søger jobs gennem de sociale medier. Det er blevet et vigtigt sted også at være aktivt til stede i sin rekruttering. Tallene viser dog, at det er Google-søgningerne, der stadig er det foretrukne sted at søge job. Derfor er det en god idé at lægge mest fokus her på SEO, når I leder efter nye medarbejdere.

Tilmeld nyhedsbrev