AI: Sådan kan kunstig intelligens hjælpe dig i rekrutteringsprocessen

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

AI er i dag så veludviklet, at det kan hjælpe med en lang række opgaver. En af dem er rekrutteringsprocessen. Kunstig intelligens spiller en kontinuerligt større rolle for rekruttering, da den er i stand til at hjælpe med lette rekrutteringsprocessen og øge sandsynligheden for, at man finder den helt rigtige kandidat til en stilling. 

 

Rekruttering er en dynamisk proces, der hele tiden udvikler sig i takt med det moderne arbejdsliv. Nye teknologier spiller en stor rolle for udviklingen inde for rekruttering, og er hele tiden med til at gøre rekrutteringsprocesser hurtigere og bedre. Af alle moderne teknologier, står kunstig intelligens som en af de mest innovative nye teknologier, der for alvor er i gang med at revolutionere rekrutteringsbranchen. Allerede nu kan man bruge AI til at forbedre mange dele af rekrutteringsprocessen og hjælpe en til mere effektivt at finde den rette kandidat. Som det ser ud nu, er der ingen tvivl om, at AI kommer til at spille en endnu større rolle som hjælpemiddel i fremtiden. Læs mere om, hvordan kunstig intelligens allerede nu kan hjælpe dig med rekruttering.

Kunstig intelligens revolutionerer rekruttering

Der er mange dele af rekrutteringsprocessen, som AI allerede har gjort meget nemmere. En af dem er den meget tidskrævende proces, det er at gennemgå hundredvis af cv’er i jagten på den perfekte kandidat. AI er nu i stand til at hjælpe med at gennemgå cv’er og udvælge de bedste kandidater på baggrund af erfaring og færdigheder. Det reducerer tid og arbejdsbyrden for recruiteren, som kan fokusere på de bedste kandidater. Samtidig er AI i stand til at hjælpe med at finde passive kandidater, som kunne være oplagte til en stilling.

 

En anden essentiel af rekrutteringsprocessen, hvor man kan bruge AI, er færdighedstests. Her kan kunstig intelligens være med at opsætte objektive tests og analysere resultater, som recruiten derfra kan vurdere kandidater ud fra. AI kan derudover levere en række andre brugbare analyser og data, som man kan benytte til at gøre processen hurtigere og lettere. Derudover kan man bruge AI til at lette kommunikationen med potentielle kandidater. Den er nemlig i stand til at besvare spørgsmål til stillingen og sikre, at kandidaten hurtigt og korrekt får adgang til relevant information angående stilligen. Det er endnu et element, der vil frigive tid og ressourcer for recruiteren.

Det er blevet nemmere at finde den rigtige kandidat

AI gør det både nemmere og hurtigere at finde en god kandidat. Da kunstig intelligens allerede nu kan hjælpe med at screene kandidater, opsætte relevante test, gennemgå resultater og derudfra levere forslag på de mest passende kandidater, er det blevet meget nemmere at komme vellykket igennem en rekrutteringsproces. 

 

Udover at gøre processen mindre ressourcekrævende , er der også meget, der tyder på, at brug af AI øger chancen for at finde den helt rigtige kandidat til en stilling. Den er nemlig også i stand til at lave jobopslag, der er personificeret. Den kan kreere jobopslag, som er skræddersyet til specifikke kandidater, og dermed gør stillingen mere attraktiv for den enkelte. Det gør den ved at analysere kandidatens profil og fremhæve de mest relevante fordele ved stillingen. På den måde bringer den et ekstra element til rekrutteringsprocessen, som ville være meget svær at tilføre for et menneske.

ReQruting arbejder på at integrere AI

ReQruting arbejder netop nu på at integrere AI og dermed kunne gøre brug af de muligheder, som AI tilbyder. Det betyder, at man kan gøre rekrutteringsprocessen meget mere effektiv ved at bruge AI til at levere relevant data, analyser og kandidatforslag. Dermed kan AI lette arbejdsbyrden gevaldigt og spare både tid og ressourcer i rekrutteringsprocessen. Ikke nok med det, så kan AI også være med til at tiltrække de helt rigtige kandidater, både de aktive og passive. Den kan gøre jobopslag særligt interessante for den enkelte og sikre, at stillingen bliver besat af den helt rigtige kandidat. Der er ingen tvivl, om at kunstig intelligens kommer til at spille en stigende større rolle i rekrutteringsbranchen fremadrettet.

Tilmeld nyhedsbrev