5 trin til en rekrutteringsplan for den langsommelige sommer

Søren Brændsgaard

Søren Brændsgaard

Jeg har arbejdet med rekruttering i 10 år og er founder af ReQruiting.com. Prøv os gratis i dag, klik "Opret konto" herover.

Sommeren er lidt af en sløv sæson, når det gælder rekruttering. Men det betyder ikke, at du behøver at stoppe din rekrutteringsmaskine – tværtimod. Den langsomme sæson giver mulighed for både at reevaluere dine eksisterende tiltag og samtidig afsøge nye muligheder.

Når man arbejder med rekruttering oplever man typisk, at sommeren kommer snigende og alting begynder at gå langsommere. Heldigvis sker det samme hvert år, og det betyder jo selvfølgelig, at du er forberedt på den langsomme sæson!

Det er ikke den bedste tid at rekruttere i, men det behøver ikke at betyde, at man ikke kan bruge sommeren til at lave godt grundarbejde i sin rekruttering. Det er nemlig en perfekt mulighed for at gå dit arbejde i sømmene, og ikke mindst tage afsøge nogle nye muligheder samt tage nogle spændende chancer. Det kommer til at kunne betale sig, når højsæsonen igen går i gang igen.

 

1. Netværk, netværk, netværk!

I højsæsonen er du i kontakt med mange forskellige mennesker, og har typisk gang i mange samtaler på en gang. Sommeren er en tid, hvor du kan genoptage nogle disse åbne samtaler. Ligesom mange jobsøgende er utroligt bevidste om, så er det vigtigt at følge op. Det gælder også i rekruttering!

Hvem skal du bruge sommeren til at følge op på? Start med lederne for ansættelsesudvalgene, dine LinkedIn-kontakter, mulige kandidater eller rekrutteringsdatabaser, hvor du kan hive fat i nye ansøgninger og opfordre dem til at søge et job. Derudover vil der også typisk være potentielle boomeranger, virksomhedsalumner og tidligere kandidater, som du kan tage kontakt til.

I sommeren vil det blive nødvendigt at være mere fleksibel med mødeplanlægning og lign., men til gengæld kan du være heldig at ramme den helt rigtige timing for kandidaterne – og det er jo rekrutteringens store kunst.

 

2. Vær opsøgende

Du kan bruge sommertiden til selv at skabe nye muligheder ved at være opsøgende. Du kan starte i din egen organisation, hvor du kan forhøre dig, om der er nogen, der ville være oplagte til diverse stillinger. Spørg efter anbefalinger og referencer fra de forskellige mellemledere og teamledere! Forhør dig om der er nogen, du skal kende til.

 

3. Revider dine stillingsopslag

Sommeren er et perfekt tidspunkt at gå dine stillingsopslag i sømmene. Tag de kritiske briller på og find ud af, hvordan du kan skrive dem endnu bedre. Tag nogle møder med de forskellige ansættelsessansvarlige samt lederne og udnyt på den måde, at der er mere tid, end der plejer at være til den slags. Når du alligevel er i gang, kan du samtidig få lidt feedback på e-mails og anden kommunikation med kandidaterne.

 

4. Kig på dit ansættelsessystem

I højsæsonen er der typisk ikke tid til at evaluere på, hvordan selve dit ansættelsessystem og din rekruttering fungerer. Det kører bare. Men det kan du også bruge sommeren til. Er der nogle områder, hvor det halter lidt? Leder du de rigtige steder mv.

Derudover vil det være oplagt at tage et kig på dine digitale platforme, og hvordan informationsflowet fungerer. Sidst men ikke mindst, bør du gå din overordnede rekrutteringsmarketing efter. Samtidig er det så også vigtigt, at du forbereder dig på at ændre nogle af de ting, du finder.

 

5. Tag nogle chancer, du har overvejet længe

Sommeren er en rigtig god mulighed for at tage nogle nye chancer. Det er nu, du har tiden til det! Skriv til nogle særligt interessante kandidater. Lær en ny kompetence eller opgrader noget, du kan i forvejen. Skriv nogle nye spændende blogindlæg til din virksomheds blog. Alle sådan nogle gode tiltag, som er med til at fornye og forfriske!

Den langsomme sæson er en god mulighed for at blive til den aktive og opsøgende rekrutteringsmedarbejder, som der ikke altid er tid til at være i højsæsonen. Det er nu, at du kan afsøge nye muligheder, (gen)optage spændende kontakter og optimere dit rekrutteringsgame. Det kommer til at kunne betale sig, når højsæsonen går i gang igen!

 

Tilmeld nyhedsbrev